Fevziye Kaya Sørebø (51) ble drept på Frogner. Venner: – Hun var et flott og omsorgsfullt menneske

DREPT: Fevziye Kaya Sørebø (51) døde etter at hun ble skutt i Tostrups gate på Frogner onsdag morgen. Her er hun på jobb som tolk under SKUP-konferansen i 2019. Foto: Berit Roald/NTB.

Det var tobarnsmoren Fevziye Kaya Sørebø (51) som ble skutt og drept på Frogner onsdag morgen. En mann i 30-årene, er siktet for å ha drept henne.

Av: Sandra Andersen   2021-04-30 18:04:26 
  Sist oppdatert 2021-05-01 05:07:41 

Fredag går politiet, i samråd med pårørende, ut med navnet på kvinnen som ble drept på Frogner onsdag.

Det er 51 år gamle Fevziye Kaya Sørebø som er drept.

Sørebø er opprinnelig fra Tyrkia, men har bodd i Norge i mange år. Hun jobbet som statsautorisert tolk, og har tatt utdanning innen språk ved Universitetet i Oslo.

I en kort uttalelse på Facebook skriver nære venner av den avdøde kvinnen at hun hadde ubetinget omsorg for døtrene sine.

«Hun var bautaen deres, og det er ubeskrivelig trist at to unge jenter på denne tragiske måten er blitt foreldreløse. Våre tanker er hos jentene og familien til Fevziye».

Vennene beskriver 51-åringen som et «flott og omsorgsfullt menneske».

I uttalelsen ber de også mediene om å være hensynsfulle i det som er en svært vanskelig tid. De ønsker ikke å gi noen ytterligere uttalelser.

Siktede ennå ikke avhørt

En mann i slutten av 30-åra ble pågrepet kort tid etter hendelsen, som fant sted i morgentimene onsdag. Politiet har beslaglagt et etthånds skytevåpen som de antar kan være drapsvåpenet. Mannen er ikke avhørt og har ikke tatt stilling til straffskyld etter siktelsen om drap, men har samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

Politiet undersøker nå om motivet kan knyttes til en økonomisk tvist mellom kvinnen, hennes nå avdøde ektemann og den nå drapssiktede mannen i 30-årene i forbindelse med en byggesak der den han var prosjektleder.

I desember i fjor ble han ble dømt til å betale avdøde over 12 millioner kroner i en dom avsagt i Oslo tingrett. Mannen anket dommen fra Oslo tingrett, og ankesaken er berammet i Borgarting lagmannsrett i februar neste år.

Avisa-Vest kjenner til at den drapssiktede mannen skulle torsdag denne uken møtt i Oslo tingrett hvor selskapet hans skulle bli tvangsoppløst.

Den siktede mannen er nå innlagt på psykiatrisk sykehus fordi han ifølge forsvareren er syk og mentalt sliten.