Eurovision-vinneren skal testes for narkobruk

Måneskin med «Zitti E Buoni» fra Italia stakk av med flest poeng etter at folkestemmene var telt opp og landet på 524 poeng, men under opptellingen etter finalen skapte en hendelse debatt på nettet. Foto: Heiko Junge/NTB.

I en rekke videoer hevdes det at vokalisten Damiano David i Eurovision-vinneren Måneskin brukte narkotika på direktesendt TV. Nå skal han narkotestes. Dette bekreftes på Eurovisions nettsider.

Søndag formiddag varsler arrangøren av Eurovision at sangeren skal ta en frivillig narkotest for å bedyre sin uskyld.

Testen skal ha blitt bedt om i går kveld, men det kunne ikke organiseres i Nederland.

– Bandet nekter for å ha brukt narkotika og kommer til å ta en frivillig narkotest etter å ha kommet hjem til Italia, skriver den europeiske kringkastingsunion (EBU) i en uttalelse.

EBU kan bekrefte at det ble funnet knust glass etter en kontroll i Green Room, og legger til at de vil se gjennom opptakene på nytt og vil komme med en oppdatering når vi kan, skriver kringkastingsunionen.

Skapte spekulasjoner

Måneskin med «Zitti E Buoni» fra Italia stakk av med flest poeng etter at folkestemmene var telt opp og landet på 524 poeng, men under opptellingen etter finalen skapte en hendelse debatt på nettet.

I flere videoklipp, som er hentet fra den direktesendte opptellingen etter finalen, filmer produsenten de ulike deltakerne fra Eurovisions green room.

Når kameraet flytter seg til Måneskin bøyer vokalisten seg ned mot bordet og gjør en rask bevegelse med hodet. Flere spekulerte i at David tok kokain eller et annet narkotisk stoff på direkten.

Slo tilbake: Bruker ikke narkotika

Vokalisten fikk spørsmål om saken på pressekonferansen etter finalen.

– Jeg bruker ikke kokain, nei. Jeg bruker ikke narkotika, bedyret David.

Senere natt til søndag publiserte Måneskin en uttalelse om saken på Instagram:

– Vi er mot narkotika og har aldri brukt kokain. Vi er klare til å teste oss og vi har ingenting å skjule. Vi er her for å spille musikken vår, og vi er så glade for seieren i Eurovision.