Politiet i Troms:

Etterforsker massiv bitconsvindel

Politiadvokat Trude Kvanli i Troms politidistrikt. Foto: Politiet.

Politiet etterforsker et grovt bedrageri knyttet til investering i kryptovaluta. Nå er millioner blitt overført til fem nye bitcoin-adresser. Økokrim bistår Troms politidistrikt i saken.

Avisa-Vest omtalte den 16. april om at Troms politidistrikt etterforsker grovt bedrageri rettet mot en av støtteordningene opprettet i covid19-pandemien. Rundt 2,9 bitcoins har nå blitt overført til fem nye bitcoin-adresser, ifølge politiet.

De fem adressene er samlet cirka 143 bitcoins, som tilsvarer rundt 50 millioner kroner.

Politiet advarer nå mot disse bitcoin-adressessene.

Cirka 2,9 bitcoins som stod på bitcoinsadresse 1DKkWREVuUuXmRNe99t9SrHCKdziLuthB8 er nå blitt overført til fem nye bitcoinsadresser:

  • 1GnQTicWhy1YibTVezwtKMqG5SvQ5mkKZ8
  • bc1q0969ccdrrtvhcwz4w26uq2q8p9e99c0rf7k690
  • bc1qgswyp68arh896fegyxznm2x9vkq0m7sgthc79x
  • bc1qk7u6g0w3a9t4ura06hxaxyvtjj4g54hnkhdw4g
  • bc1qkfydavfurlpaa2y0kqn3xn8x36tqc6f4uzq392

I forbindelse med disse transaksjonene ble midlene fra det grove bedrageriet som Troms politidistrikt etterforsker blandet sammen med andre midler, skriver de i en pressemelding onsdag.

– Med bistand fra Økokrim fortsetter Troms politidistrikt å følge pengene. Vi tror hele beløpet på rundt 143 bitcoins stammer fra bedragerier eller andre straffbare handlinger, og anmoder fortsatt aktører som mottar disse midlene om å holde disse tilbake og å kontakte lokalt politi så raskt som mulig, sier politiadvokat Trude Kvanli i Troms politidistrikt. 

Troms politidistrikt ber også om at man tar kontakt dersom man i god tro mottar noen av disse midlene.

– Det virker som et større kriminelt nettverk står bak disse bedrageriene, og vi ønsker å gjøre det så krevende som mulig for dette nettverket å fritt disponere disse midlene. Selv om vi anser sannsynligheten som lav, håper vi fortsatt at vi klarer å tilbakeføre verdiene til den fornærmede og avsløre personene som står bak, sier Kvanli.