Lyngdal i Agder:

Etterforsker dødsfall som drap – en person pågrepet


AGDER (Avisa-Vest): En eldre kvinne er funnet død på en bopel i Lyngdal og politiet i Agder betegner dødsfallet som mistenkelig. En person er pågrepet. 

Operasjonssentralen i Agder politidistrikt fikk like før klokken 10.00 torsdag formiddag melding om at en eldre kvinne var funnet død på en bopel i Lyngdal.

– I forbindelse med dødsfallet er det pågrepet en person på stedet. Det er et mistenkelig dødsfall som vi nå etterforsker som drap, sier politiinspektør og seksjonsleder påtale i Vestre Agder driftsenhet, Liv Versland Seland i en pressemelding klokken 11:49.

Lyngdals Avis skriver at bevæpnet politi rykket ut sammen med ambulanse til bolighuset som ligger i Agnefestveien i Lyngdal.

Politiet vil i løpet av dagen gjennomføre avhør av den pågrepne og avhør av vitner. Det vil også bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på åstedet.

Ansatt i kommunen varslet politiet

Politiinspektør Seland bekrefter i en e-post til Avisa-Vest at det var en ansatt i kommunen som varslet politiet om funnet av den døde kvinnen på adressen. Hun forteller videre at politiet nå er i en vurderingsfase om de skal be om varetektsfengsling for den siktede mannen.

– Kan man si noe om det er en relasjon mellom den pågripende og den avdøde?

– Det er en relasjon mellom den pågripende og avdøde utover det har vi ingen kommentar, sier hun.

– Hvordan foregikk pågripelsen?

– Personen ble pågrepet på stedet uten dramatikk.

– Kan politiet si noe om alderen til avdøde og siktede?

– Offeret er en eldre kvinne og siktede er en voksen mann, sier Seland.