Espen Rostrup Nakstad tildeles Dagbladets «Årets navn» pris

Da avstemningen på hvem som skulle bli «Årets navn» ble avsluttet, var det klart at hele 44 prosent av leserne hos DB gav sine stemmer til Nakstad.

Av: Sandra Andersen   2020-12-18 14:42:12 
  Sist oppdatert 2020-12-19 14:18:30 

For 19. året på rad kårer Dagbladet «Årets navn» i Norge. Årets vinner er bestemt av Dagbladets lesere som ikke er i tvil. I 2020 er det assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad som har gjort seg fortjent til denne ærerike utmerkelsen.

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord trakk frem under tildelingen at den assisterende helsedirektøren virkelig er en som har jobbet iherdig i det rare året 2020. – Du har gjort det uforståelige mer forståelig for folk, sier Beverfjord til dagbladet.no.

Skryter av hele helse-Norge

– Tusen takk. Dette er veldig hyggelig. Det er en stor ære å få en slik pris, sier Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Han benytter anledningen til å skryte av hele helse-Norge. Det har vært mange på lag, som har trukket i samme retning.

– Jeg har hatt så mange flinke folk i ryggen. Vi har trukket lasset sammen, sier Nakstad til avisen.

Helten

I dag ble vi tipset om en låt som er laget til hyllest for Nakstad.

Showduoen Lena Barth Aarstad og Jannicke Irwin Abrahamsen lanserte på fredag en låt dedikert til Nakstad. Låten har selvfølgelig tittelen «Helten». Den kan du se på YouTube.

Fakta:

Vinneren av «Årets navn» blir tildelt skulpturen Dagbla’-gutten, først laget av billedhuggeren Halfdan Hertzberg i 1886.

Den ble gitt navnet «Plystrende gategutt, og tilhører Nasjonalgalleriet. Vinneren av prisen går til en person som har gjort en forskjell, et sterkt inntrykk eller har prestert noe ekstra.

- - - - ANNONSE - - - -