Engasjerte elever ved videregående skole setter fokus på arbeid mot vold i nære relasjoner

Fra venstre Astri Johanne Holm, Mari Brenne, Linnea Virik Lia, Kaja Eker Blom og Linn Rosenlund. Foto: Trine Marthinsen.

Elever ved Sandvika videregående skole setter fokus på arbeid mot vold i nære relasjoner.

Av: Sandra Andersen   2021-02-24 14:11:21 
  Sist oppdatert 2021-02-24 14:11:22 

– Det er fantastisk at ungdommen engasjerer seg i det viktige arbeidet mot vold i nære relasjoner, sier Astri Johanne Holm, seksjonsleder etterforskning av vold i nære relasjoner i enhet øst i en melding som er lagt ut på Oslo politidistrikt sin facebook-side.

Ungdomsbedriften NoViolence UB fikk fredag besøk av seksjonsleder Astri Johanne Holm og Linn Rosenlund, avsnittsleder for etterforskning av vold i nære relasjoner og seksuallovbrudd i enhet vest. Ungdommen som startet denne bedriften har satt fokus på arbeid mot vold i nære relasjoner, og en del av inntektene går til Stine Sofies Stiftelse.

NoViolence fikk hver sin kopp, genser og ikke minst mye ros fra politiet som støtter deres forretningside. Besøket endte med at NoViolence UB fikk invitasjon til å besøke politiet og seksjon for vold i nære relasjoner, opplyser skolen i en melding som er lagt ut på sine nettsider.

Viktig og melde ifra

– Politiet er helt avhengig av at alle som har bekymringer melder ifra, og bidra til å forebygge og avdekke vold i nære relasjoner. Slike initiativ som disse ungdommene har startet er dermed med på å sette fokus på tema, og det engasjementet setter vi stor pris på, sier Rosenlund.

– Når ungdom selv tar initiativ til å bidra aktivt til at barn og unge selv skal få økt kunnskap om hva som er seksuelle overgrep og vold, og hvor de skal gå med det de har opplevd og/eller lever i – ja da er vi i kjernen av det å avdekke. Det er viktig å gi barn og unge selv kunnskap og handlingsalternativer som kan hjelpe dem til å hjelpe seg selv, avslutter Holm i meldingen.

Engasjerte elever ved Sandvika videregående skole setter fokus på arbeid mot vold i nære relasjoner -Det er fantastisk…

Publisert av Oslo politidistrikt Onsdag 24. februar 2021

- - - - ANNONSE - - - -