En person savnet i båtbrann i Båtsfjord i Finnmark

Brannvesenet: – Når temperaturen synker ytterligere vil vi sende mannskaper inn.

Av: Sandra Andersen   2020-11-28 11:56:24 
  Sist oppdatert 2020-11-28 12:00:57 

Nødetatene rykket ut til brann i en 27 meter lang stålbåt ved kai i Båtsfjord klokken 04:49 natt til lørdag. Det er gjort rede for fire personer som var om bord. En person er fortsatt savnet, opplyser politiet.

Sammen med redningsskøyten har brannvesenet forsøkt i flere timer å få kjølt ned båten, slik at det skal være mulig å gå inn i den. Det er også ut lagt ut lenser rundt båten for å forhindre eventuell forurensning etter brannen.

– Det siste er at brannvesenet opplyser at temperaturen er nedadgående og man vil forsøke å ta seg inn i båten i løpet av ca 1 time om situasjonen da tillater det. De fire det er gjort rede for, skal ikke være skadet, sier operasjonsleder Leo Johansen i like etter klokken 11 lørdag formiddag.

Må få ned temperaturen

– Brannvesenet rykket ut ved 05-tiden lørdag morgen, og kom til stedet etter få minutter. Det brenner i en båt, og derfor er det vanskelig å komme til. Vi har forsøkt å komme oss inn i båten, men det er så høye temperaturer der at vi var nødt til å trekke oss ut. Derfor bistår redningsskøyten med avkjøling. Våre menn jobber fra land, sa vaktleder Kjartan Lunø i 110-sentralen ved 06-tiden lørdag.

Blir tatt hånd

Alle de fem om bord hører til båtens mannskap. De fire som er gjort rede for, tas ifølge brannvesenet hånd om av Båtsfjord kommunes kriseteam.

- - - - ANNONSE - - - -