Canada Goose:

Dropper pelskragen på boblejakker

Boblejakkene fra Canada Goose har vært svært populære i en årrekke. Noe av årsaken til dette er den karakteristiske pelskragen på hetten av jakken. Nå har selskapet bestemt at pelskragen skal bort i løpet 2022.

Flere dyrevernsorganisasjoner har kritisert selskapet i en årrekke for å bruke pels fra prærieulv.

Ifølge Sky News har selskapet nå lovt at de skal slutte å bruke pels i sine produkter. Canada Goose opplyser til kanalen at de planlegger å slutte å kjøpe inn pels innen utgangen av 2021, og de skal ha produsert sin siste jakke med pels i løpet av 2022.

Jakkene til Canada Goose skal fortsatt ha gåsedun i foret, noe dyrevernere også har kritisert.

– Etter årevis med store protester, hardtslående avsløringer, kjendis-handlinger og rettssaker, har selskapet omsider gitt opp og kommer til å slutte å bruke pels. Dermed redder de sensitive og intelligente prærieulver fra å bli fanget og drept i barbariske stålfeller, sier PETA-leder Ingrid Newkirk til kanalen.

Avviser påstand om press

Selskapet selv avviser at det er etter press fra dyrevernsorganisasjonene. Ifølge CNN er bakgrunnen for endringen at Canada Goose ønsker å bli mer bærekraftig fremover.

Vekket reaksjoner på børsen

CNN skriver videre at selskapet tidligere i år lanserte sin «mest bærekraftige» jakke til nå, som blant annet produseres med 30 prosent lavere CO₂-utslipp og som man trenger 65 prosent mindre vann for å produsere.

Umiddelbart etter nyheten om at pelsen skulle vekk, steg selskapet over to prosent på børsen, skriver kanalen.