Molde:

Drapsofferet (24) var siktedes tidligere ektefelle

Natt til onsdag ble en kvinne funnet død i Molde. En mann i 20-årene er siktet for å ha drept den 24 år gamle kvinnen. Han erkjenner ikke straffskyld.

Det bekreftet politiinspektør Yngve Skovly under en pressekonferanse torsdag.

– Det vi kan fastslå er at det er den tidligere ektefellen til siktede. De har et barn, som er plassert i et beredskapshjem, sier Skovly.

Hans forsvarer Roy Peder Kulblik har tidligere torsdag sagt til NRK at hans klient nekter straffskyld.

– Gjennom obduksjon har vi fått bekreftet identiteten til avdøde. Det er noe usikkert med tanke på underretning her, så vi kan ikke gå ut med navn på vedkommende, sier politiinspektøren.

Mannen ble torsdag fremstilt for varetektsfengsling. Kjennelsen er ikke klar, legger Skovly til.

Har vært i avhør

Den siktede har blitt avhørt, men politiinspektøren ønsker ikke å si noe om hva som har blitt sagt.

– Det har vært snakk om et innledende avhør, så jeg går ikke inn på detaljer, sier Skovly.

– Han har vært til undersøkelse hos en psykiater, som mener han er avhørbar. Han har også en del andre fysiske skader, brudd i armer og bein og kuttskader. Hva det skyldes, og hvem som har påført ham disse skadene vet jeg ikke, siden han ikke er avhørt ennå, sa mannens forsvarer, advokat Roy Peder Kulblik, til Romsdals Budstikke torsdag morgen.

Politiinspektør Skovly sier at det er altfor tidlig å si noe om motiv, og ønsker ikke å kommentere hvorvidt mannen har knyttet seg selv til åstedene.

Alvorlig melding

Klokken var 01.45, natt til onsdag, at politiet fikk to meldinger med ett minutts mellomrom i Molde. Den første omhandlet en voldshendelse på en privatadresse, der politiet fant en en gutt i slutten av tenårene hardt skadet.

Gutten, som har en familiemessig relasjon til den siktede, ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim, med det som ble betegnet som livstruende skader. På torsdagens pressekonferanse opplyser Skovly at så vidt han bekjent er skadene fremdeles livstruende.

Det var flere personer tilstede, og det var en av disse som tilkalte politiet. De hadde også holdt den nå siktede mannen igjen.

Ett minutt etter den første meldingen, får politiet melding om at det er funnet en død person på en annen bolig i nærheten.

Her finner de den døde kvinnen i 20-årene.