Dette er årets «Skal vi danse» deltakere

ÅRETS DELTAKERE: F.v. Elin Ørjasæter, Alejandro Fuentes, Dennis Vareide, Joakim Kleven, Maren Lundby, Iselin Guttormsen, Anniken Jørgensen, Royane Harkati, Magnus Moan, Øyvind «Vinni» Sauvik, Siri Nilminie Avlesen-Østli og Simon Nitsche. Foto: Fredrik Arff/TV 2 (montasje)

Årets Skal vi danse-deltakere ble tirsdag denne uken offentliggjort under en lasering på Operahuset i Bjørvika i Oslo.

I fjor ble paralympics-utøveren Birgit Skarstein (32) historisk som den første deltakeren i rullestol. I år er det influenseren Joakim Kleven (28) som skriver norsk Skal vi danse-historie.

Han skal nemlig svinge seg på parketten med en mannlig dansepartner.

TV 2s programdirektør, Kathrine Haldorsen, er glad for å endelig kunne avsløre årets 12 deltakere.

– I år er vi stolte av at vi kan by på et dansepar bestående av to menn som skal danse sammen. Skal vi danse skal være mer enn «bare» et underholdningsprogram. Vi ønsker også å representere mangfold og bane vei for toleranse, sier hun til TV 2.

– Vi er utrolig glade for at Joakim Kleven og hans dansepartner Benjamin Jayakoddy har vært pådrivere for at vi i år får vårt første mannlige dansepar i Skal vi danse.

Se alle deltakerne her:

Joakim Kleven (28) – influenser

28-åringen har vært en del av TV 2-dokuserien Bloggerne, hvor han har delt både privatlivet og jobben som regissør og fotograf med TV-kameraene gjennom tre sesonger. Kleven er også kjent fra TV 2-serien Sophie Elises verden.

Denne høsten skal han, som den første i i Skal vi danse-historien, svinge seg på parketten med en av samme kjønn – Benjamin Jayakoddy.

 – Jeg kan ikke tro at jeg er med på dette! Jeg har alltid drømt om å være med på «Skal vi danse», og hatt en enda større drøm å få lov til å danse med en mann, og Benjamin er den perfekte dansepartner! 

For 28-åringen faller det naturlig å skulle danse med en mannlig partner, ettersom hans fremtidige livsledsager kommer til å være en mann.

Anniken Jørgensen (25), influenser

– Jeg gleder meg masse, selv om det blir utfordrende. Dette er det nærmeste jeg kommer å være prinsesse!

Anniken Jørgensens dansepartner blir Santino Mirenna.

Jørgensen deltok på Farmen kjendis tidligere i år, hvor hun tok seg helt til finaleuken.

Elin Ørjasæter (59), kommentator og dosent ved Høyskolen Kristiania

– Dette er det villeste jeg har gjort noen gang. Men helt alvorlig talt så er det mitt livs mulighet til å bli skremt i form. Jeg skal finne min indre femme fatale. Jeg angret litt da jeg skjønte dansingen skulle skje på stylter, også kalt dansesko for kvinner, men jeg trener nå på å gå over kjøkkengulvet med disse skoene uten å falle.

Ørjasæter har vært kommentator og skribent i flere av Norges største aviser. 59-åringen underviser i personalledelse på Høyskolen Kristiania, og har tidligere sittet i Kringkastingsrådet.

Elin Ørjasæters dansepartner blir Bjørn Wettre Holthe.

Siri Nilminie Avlesen-Østli (37), journalist og programleder

– Jeg har hatt en hemmelig drøm om å være med i mange år, for det ser bare ut som et så unikt univers som jeg har lyst til å prøve å være med på. Og det å lære å danse av en proff, det kan man bare ikke si nei til.

I likhet med ovennevnte har også TV 2-profilen Avlesen-Østli deltatt i en Kompani Lauritzen-finale. 37-åringen har jobbet i TV 2 siden 2012.

Siri Nilminie Avlesen-Østlis dansepartner blir Tarjei Svalastog.

Maren Lundby (26), skihopper

– Jeg vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, men er veldig glad for at jeg har takket ja! Jeg tror det blir en fin opplevelse, og skal bruke «Skal vi danse» som en oppladning til sesongen. Jeg har erfart at det lurt å trene variert, og tenker at balanse, koordinasjon og rytme er viktig både i dans og skihopp. 

Lundby tok sin første verdenscupseier i 2016 – ni år etter debuten. I 2018 tok hun sitt første OL-gull i Peyongchang.

Nå bytter Gjøvik-jenta ut de tunge og lange hoppskiene med hotte dansesko og flotte kjoler.

Maren Lundbys dansepartner blir Philip Raabe.

Iselin Guttormsen (34), sexolog og podcaster

– Det er helt surrealistisk ar jeg skal tre inn i denne danseboblen nå. Det å endelig møte alle de fantastiske menneskene foran og bak kamera har vært euforisk lykke, og jeg føler meg heldig og privilegert som får lov til å jobbe med dette. Og så er det selvsagt mye nerver og svette lår!

Guttormsen ble for alvor kjent da hun deltok i den 12. sesongen av Bloggerne. Gjennom fire sesonger har 34-åringen vist frem familielivet, influenserlivet og jobben som sexolog.

Iselin Guttormsens dansepartner blir Catalin Mihu.

Alejandro Fuentes (33), artist

– Hjelp meg! Dette blir veldig gøy, jeg gleder meg masse!

Fuentes ble kjent for det norske folk da han sang seg inn nordmenns hjerter i den tredje sesongen av Idol i 2005.

Alejandro Fuentes’ dansepartner blir Maria Lie Ramella.

Royane Harkati (28), artist

– Det blir gøy å få uttrykke seg på ulike måter. Jeg elsker dans og musikk og alt det kreative ved det, så det blir helt nydelig å få bruke høsten på det. Og så blir det godt å komme i gang med trening igjen, koronatiden har jo ikke vært helt topp på den fronten.

Drammenseren og influenser debuterte som artist i 2019, og var nylig en av delfinalistene i Melodi Grand Prix med sangen «Circus».

Royane Harkatis dansepartner blir Ole Thomas Hansen.

Øyvind «Vinni» Sauvik (45), artist 

– «Skal vi danse»-deltakelsen min kan rett og slett kalles en slags bivirkning av korona. Det har jo vært en fryktelig kjedelig tid, så nå er det på tide med litt trøkk igjen – og det er jeg helt sikker på at det blir på parketten i høst!

I fjor tok Sauvik en førsteplass i TV 2s populære Kompani Lauritzen.

Øyvind Sauviks dansepartner blir Rikke Lund.

Simon Nitsche (29), sportsanker i TV 2

 – Det som er så bra med «Skal vi danse» er at det er en skikkelig prestisjefylt konkurranse. Det er gjevt å gjøre det bra, og jeg kommer til å gå all in! Jeg elsker å konkurrere, og jeg har heldigvis fått en partner som gjør det samme. Dansing har jeg ikke drevet noe særlig med før – annet enn på byen, og der får man dessverre sjelden konstruktive tilbakemeldinger på danseprestasjonene sine.

Nitsche har vært sportsanker i TV 2 siden 2018.

Simon Nitsches dansepartner blir Helene Spilling.

Magnus Moan (37), kombinertløper og tv-kommentator

– Dette blir et nytt og spennende eventyr, og en ut av meg selv-opplevelse. Jeg gleder meg til å lære meg å danse og bli kjent med de andre deltakerne. For første gang før en konkurranse føler jeg at jeg har null kontroll, men jeg skal gjøre så godt jeg kan og levere så god dans som mulig.

Moan avsluttet karrieren i 2019 med 16 medaljer fra OL og verdensmesterskap.

Magnus Moans dansepartner blir Ewa Trela.

Dennis Vareide (31), youtuber

– Jeg kan ikke danse og er fan av å gjøre ting jeg ikke kan, men jeg håper selvsagt at jeg blir god på det. Nervene kommer nok, men det får gå som det går. Jeg skal gjøre mitt aller beste, og stiller høye krav til meg selv. 

Sammen med Preben Fjell ble Vareide kjent gjennom YouTube-kanalen «Prebz og Dennis». I ettertid har 31-åringen deltatt i blant annet Farmen kjendis og Kjendis søker kjæreste.

Dennis Vareides dansepartner blir Lillian Aasebø.

Den 17. sesongen av «Skal vi danse» har premiere på TV 2 og TV 2 Play lørdag 28. august.