Dette blir politiets første uniformerte elbil

BLIR POLITIBIL: Mercedes-Benz eVito får æren av å bli norsk politis første elektriske patruljebil. Men så langt er det bare bestilt to eksemplarer av den. Foto: Mercedes-Benz

Denne uken fikk norsk politi sin første elbil en Mercedes-Benz eVito. Bilen vil være klar til patruljering i februar neste år ifølge PFT.

Den nye tjenestebilen vil ha en rekkevidde på inntil 366 kilometer, skriver elbil.no.

– PFT har kjøpt to eVitoer som skal bygges som stor patruljekjøretøy, helt lik Mercedes-Benz Vito som er i operativ tjeneste i dag. Dagens Vito og eVito er likt bygd opp, med unntak av at eVito har elektrisk drivlinje, sier seksjonsleder Nils Erik Skulstad i Politiets Fellestjenester, til elbil.no.

Det er Politiets fellestjenester (PFT) som står for innkjøpene til politiet i Norge, deriblant sivile og uniformerte politibiler.

Den første eVitoen kom fysisk til PFT på tirsdag denne uken, og prosessen med bygge den om til uniformert politibil klar for patruljering, starter rett over nyttår. Den andre bilen kommer i begynnelsen av 2022. Begge bilene bygges som stor patruljebil, med samband, innredning bak, blålys og sirene.

– Planen er å sette de to bilene i operativ tjeneste i Oslo politidistrikt og Sør-Vest politidistrikt. Disse politidistriktene stiller seg svært positive til dette prosjektet, og vi antar også at andre distrikt på et senere tidspunkt ønsker å prøve dette konseptet, sier Skulstad til nettstedet.

Selv om norsk politi ikke har hatt uniformerte elbiler tidligere, har politiet flere elbiler som brukes til administrative og sivile oppgaver. De to eVitoene som nå er bestilt, blir derimot de første med uniformering.