– Det skal være nulltoleranse i etaten for seksuell trakassering sier rektor ved Politihøgskolen

TAR TAK: Rektor Nina Skarpenes og Politihøgskolen følger opp saker om ukultur og seksuell trakassering. Foto: Politihøgskolen.

NORGE: (Avisa-Vest) – Politihøgskolen skriver i en pressemelding stiller seg bak politidirektørens tydelige utspill om nulltoleranse mot seksuell trakassering. Dette inkluderer også uønskede hendelser mellom instruktører og politistudenter ved gjennomføring av leiropphold, presiserer de.

Av: Sandra Andersen   2020-10-15 12:14:26 
  Sist oppdatert 2020-10-15 12:15:45 

– Det skal være nulltoleranse i etaten for seksuell trakassering. Og det skal være trygt å være student på Politihøgskolen, sier rektor ved Politihøgskolen Nina Skarpenes i meldingen.

I 2018 gjennomførte høgskolen flere tiltak med bakgrunn i tips fra studentmiljøet. I den sammenheng har enkelte instruktører fått beskjed om at de ikke var ønsket ved skolen. I tillegg la de restriksjoner på sammenkomster og fester.

Politihøgskolen sender også ut brev til instruktører som skal delta på skolens leiropphold:

– Vi tydeliggjør ansvar og rolle, og gjør oppmerksom på at det ikke skal foregå tilnærmelser og upassende relasjoner med studenter. Ved oppstart av samlingene gjentas dette, også studentene får samme beskjed, om sitt ansvar, sier Skarpenes.

- - - - ANNONSE - - - -