Det er verken penger eller berømmelse som gir et langt og lykkelig liv: – Hva kan det være? Se hva forskeren sier om tre enkle ting som gir et godt liv…

Som unge drømmer vi ofte om penger og berømmelse i vårt voksne liv. Men hva er det som egentlig gir et godt liv? Ingen av de tingene, viser en omfattende studie.

Av: Sandor Dahl   2020-09-06 18:31:03 
  Sist oppdatert 2020-09-06 18:36:45 

Forsker Robert Waldinger ved Harvard Medical School er den fjerde personen som leder denne undersøkelsen som har pågått gjennom de siste 75 årene. Og resultatene viser en tydelig sammenheng mellom et langt og lykkelig liv, og hvor gode venner vi er, sier han til nettstedet Big Speak.

Det er tre enkle ting som gir et godt liv:

1 – Det er veldig viktig å være sosial, ha gode venner og en familie rundt seg. Ensomhet forkorter livet.

2- Det er kvaliteten på vennskapet og forholdet som er viktig. Man vet at det er mulig å være ensom i et ekteskap eller i en vennegjeng. Det er ikke bra for helsa. Ensomhet og langvarige dårlige forhold er verre enn feks å gå gjennom en skilsmisse, viser studien.

3- Virkelig gode forhold beskytter hjernen. Kan du virkelig stole på din partner – at han er der i tykt og tynt, er sjansen større for at hjernen fortsatt er klar når du nærmer deg 80.

– Denne visdommen er eldgammel, sier Waldinger. Men vi er bare mennesker. Det vi egentlig vil ha er en «quick fix», noe som vi kan ta som gjør livene våre gode og lar dem forbli det.

Forhold er kompliserte og krever hardt arbeid. Vi vet også at det er viktig å ha gode venner for å ha det bra. Men nå viser det seg altså at gode relasjoner altså er noe av det viktigste for helsen.

Forskerne har klart å bevise at det er en sammenheng mellom vennskap og et langt og lykkelig liv. Det viktigste du kan gjøre er å legge vekk skjermen og gjøre noe sammen med dine kjære, oppfordrer forskeren.

– Gå en tur eller gå på date. Eller ta opp kontakten igjen med familiemedlemmer du ikke har snakket med på årevis. Familiefeider er nemlig noe av det verste for helsen, sier forskeren.

Kjendiser snakker ut om å være rik men ikke lykkelig

Cameron Diaz, Jay Z, Josh Radnor, Lady Gaga, Selina Gomez og mange andre kjendiser, blir her intervjuet om penger, berømmelse og suksess, og i hvilken grad det gjør dem lykkelige.

- - - - ANNONSE - - - -