Det blir ingen fysisk undervisning på campus for studenter før slutten av januar

Det melder Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Av: Sandor Dahl   2021-01-03 08:40:20 
  Sist oppdatert 2021-01-03 08:41:32 

– Målet med å forskyve den fysiske oppstarten er å dempe smittetrykket. Det betyr at de som ønsker og har anledning kan bli igjen der de har vært gjennom juleferien og unngå å sette seg på fly, tog eller buss for å reise tilbake til studiestedet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Regjeringen har, basert på råd fra helsemyndighetene, besluttet at all undervisning ved fagskoler, høyskoler og universiteter gjøres digital frem til 18.januar. Ansatte skal forholde seg til smittevernreglene i arbeidslivet for øvrig og reglene i den kommunen der de er.

– Vi har vært forberedt på at smittesituasjonen gjorde at alle måtte gå over til digital undervisning også dette semesteret. Vi nærmer oss ett helt år med mye tid alene på studenthybelen, karanteneperioder og lite sosial kontakt. Jeg vet det er vanskelig for mange, og min tydelige beskjed til alle rektorene er at de må følge opp studentene sine og lage alternative faglige møteplasser. Vi må alle sammen ta vare på hverandre, sier Asheim i pressemeldingen.

- - - - ANNONSE - - - -