Den drapssiktedes advokat: – Han er medtatt og sliten

Foto: Berit Roald/NTB.
Forsvarer Ole Petter Drevland. Foto: Berit Roald/NTB.

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 50-årene på Frogner i Oslo onsdag morgen, blir innlagt på psykiatrisk sykehus. Det bekrefter advokat Ole Petter Drevland ovenfor Avisa-Vest torsdag kveld.

Av: Sandor Dahl   2021-04-29 19:06:14 
  Sist oppdatert 2021-05-03 14:14:03 

– Jeg har hatt samtale med min klient kort etter pågripelsen i går og i dag har vi hatt en samtale over telefon. Han er ikke i form og legen i Oslo fengsel vurderer at han er såpass mentalt sliten og syk at han blir innlagt på psykiatrisk sykehus, forteller Drevland.

Forsvareren bekrefter mannen har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet så langt.

– Når tror du han vil være i stand til å la seg avhøre?

– Det må bli når han er blitt frisk. Formen han er i nå gjør at han ikke er mentalt sett, til å avgi noe forklaring sier forsvarsadvokaten.

– Når skal du ha samtaler igjen med han og hva har han sagt om hendelsen?

– Jeg vil prøve å få til en samtale med han i kveld. Når det kommer til hva han har sagt kan jeg ikke gå inn på det, sier Drevland.

Årelang konflikt

Kvinnen som ble skutt og drept på åpen gate i Oslo, skal i årevis ha vært i konflikt med den siktede Bærums-mannen om to byggeprosjekter. Politiet undersøker om motivet bak drapet kan ha sammenheng med erstatningssaken.

Den drapssiktede tapte i Oslo tingrett i desember 2020, og han ble dømt til å betale 11,8 millioner kroner. I tillegg skulle den drapssiktede måtte betale saksomkostninger på 900.000 kroner. Mannen har anket dommen, og saken er berammet til behandling i Borgarting lagmannsrett i 2022.

Torsdag ble han varetekstfengslet i fire uker av Oslo tingrett.