– La meg få komme tilbake på jobb – NHO nå må dere lytte til våre krav!

– Framtiden treng ikke å være så mørk som den ser ut. Vi kan i lag være med å styrke yrke og gi enda mer til samfunnet, bare streiken nå avsluttes

Av: Ivar Brakstad, objektleder i Securitas   2020-10-29 10:12:36 
  Sist oppdatert 2021-02-26 13:03:41 
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter. Meninger og analyser er skribentens egne.

Vekterstreiken 2020 er sårt. Vi er midt oppi en pandemi som har enorme konsekvenser, men vi vektere er i streik. Normalt ville jeg vært på jobb på Knarvik Senter og drevet med forebyggende arbeid. Gjort mitt ytterste for at hver enkelt person som ferdes på senteret ville følt seg trygg. Nå står jeg på sidelinjen. Det gjør vondt fra topp til tå, men har vi noe valg?

Etter videregående visste ikke jeg helt hva jeg ønsket å gjøre i livet. En dag sa pappa til meg «Du kan jo ta et vekterkurs», og resten er historie. Jeg merket fort at yrket var krevende både psykisk og fysisk. I mitt hode var det irrelevant med tanke på den tryggheten og gleden jeg kunne gi til de som møtte meg. Den enorme gleden jeg fikk av å bidra til mitt lokalsamfunn. Nå er jeg dessverre på vei ut av dette samfunnet. Det å betjene et boliglån blir vanskeligere og vanskeligere. Stifte en familie virker som en fjern tanke.

Jeg føler meg ekskludert fra det samfunnet jeg ønsker å gi så mye til. En usikker framtid er det jeg ser i det yrket som jeg er så glad i. Vekterstreiken 2020 handler om at vi vektere fortjener en sikker framtid med mindre bekymringer slik at vi kan gi samfunnet det samme. Hvis vi kommer dårlig ut av denne streiken vil jeg og mange andre dyktige vektere forsvinne ut av yrket.

Det er aldri for seint å snu NHO og arbeidsgivere. Framtiden treng ikke å være så mørk som den ser ut. Vi kan i lag være med å styrke yrke og gi enda mer til samfunnet. Sitte langsiktige mål istedenfor kortsiktige mål. For målet bør være å gi mest mulig til samfunnet for da vil samfunnet gi tilbake. Det høres kanskje ut som ønsketenkning, men jeg vil påstå at det er realistiske målsetninger. Jeg er klar til å gi mer, bare gi meg muligheten.

- - - - ANNONSE - - - -