Dagsrevyens Rima Iraki (38) blir ny programleder i Urix

Dagsrevyens Rima Iraki (38) blir ny programleder i Urix. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Det skriver NRK i en pressemelding fredag.

Iraki tar over etter Gry Blekastad Almås.

– Utenriks har alltid stått mitt hjerte nær. Og så gleder jeg meg veldig til å jobbe tettere på de dyktige kollegene i utenriksavdelingen. Der finner du noe av den tyngste kompetansen på dette feltet i Norge, sier Dagsrevyen-profilen i pressemeldingen.

Utenrikssjefen i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, trekker frem Irakis brede erfaring fra Dagsrevyen og valgsendinger.

– Hun er også en drivende dyktig programleder med bred erfaring fra både Dagsrevyen og store enkeltsendinger under USA-valget. Rima fører et presist og godt språk og har gang på gang vist at hun gjør gode og kritiske intervjuer på direkten, sier Falkenberg Mikkelsen.

– Et brennende engasjement

Rima Iraki startet journalistkarrieren sin i VG og har jobbet som programleder i Dagsrevyen siden 2014. I 2020 og i år ledet hun TV-programmet «Festen etter fasten» som markerer avslutningen av fastemåneden ramadan. Programmet vant prisen Årets nyskapning under utdelingen av Gullruten i mai.

38-åringen ble i år tildelt TV-prisen av Riksmålsforbundet fordi hun «utmerker seg med effektiv formidling uten jåleri», ifølge juryen.

– Det jeg brenner mest for er å kunne formidle og forklare kompliserte temaer på en enkel og forståelig måte slik at alle kan føle seg inkludert. Mye av det som skjer utenriks kan virke fjernt og kanskje litt tungt. Men det trenger det ikke å være. Vi skal forklare hvordan verden henger sammen, gå i dybden og vise hvordan det som skjer der ute ofte påvirker oss her hjemme, sier hun i pressemeldingen.

Iraki tar over som Urix-programleder til høsten.