Daglig leder om nachspiel-etterforskingen: – En dypt tragisk og trist sak for klubben og alle involverte!

Brann-ledelsen ble møtt av et stort pressekorps etter lørdagens trening, her måtte de blant annet svare for hvordan klubben håndterer den pågående politietterforskingen etter fylle-nashpilet.

Fredag meldte politiet at de har startet etterforskning av et mulig seksuelt overgrep etter at mandag kveld møttes hele Brann-laget til middag på en restaurant i sentrum. Siden gikk halvparten av spillerne videre til et utested. Deretter ble det nachspiel på Brann Stadion der syv utenforstående kvinner deltok.

Rundt klokken halv ett stilte Branns daglige leder Vibeke Johannesen, sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen og hovedtrener Eirik Horneland seg opp foran et samlet pressekorps for å redegjøre for krisen i Brann.

– Vi står midt i en dypt tragisk og trist sak for klubben og alle involverte. Dette er den vanskeligste situasjonen som noen av oss har vært med på, sier Johannesen til et samlet pressekorps og fortsetter:

– Som dere ser er det to spillere som ikke har vært på trening, som dere sikkert har sett. De kommer heller ikke til å være tilgjengelig for kamptroppen i morgen. Men de to er ikke under etterforskning av politiet. Det er viktig å presisere, sier Johannesen.

Det er spillerne Kristoffer Barmen og Mikkel Andersen som ikke var på treningen.

Trener Eirik Horneland forteller at Kristoffer Barmen selv kom til ham og ba om å slippe å være en del av helgens tropp i morgen (mot Sandefjord).

– Han var ekstremt mentalt sliten. Mikkel kom også til meg og sa at han har hatt det mentalt tøft.

– Tar fullstendig avstand

Brann-lederen har hørt at det er mye hets og ryktespredning i sosiale medier.

– Jeg må bare be alle om å tenke seg om, og ikke bidra til å spre rykter som er usanne og hets som er langt over grensen.

Johannesen oppgir at hun selv fikk høre om at det var et mulig seksuelt overgrep første gang da hun ble kontaktet av politiet.

En del av det som har vært krevende har vært at lederen har fått ny informasjon hver dag de siste dagene.

– Det er veldig trist at det er noen som har tatt noen veldig dårlige valg som påvirker så mange. vi har en stor jobb foran oss i tiden som kommer, sier hun og legger til:

– Om noen har hatt en dårlig opplevelse på stadion må vi beklage voldsomt. Det er uakseptabelt det som har skjedd. Har det skjedd en straffbar handling, så tar vi fullstendig avstand fra det, sier Johannesen og oppfordrer igjen eventuelle fornærmede som mener seg utsatt for mulige straffbare handlinger om å melde dette til politiet.

Johannesen sier hun har hørt rykter om at det er benyttet ulovlige rusmidler på stadion-nachspielet, men at det ikke er noe Brann-ledelsen vet noe om.

– Avskyelig at stadion har blitt brukt som feststed

At stadion er brukt til å ha nachspiel over tid kaller trener Horneland for avskyelig.

– Hadde jeg visst noe om det hadde jeg gjort noe med det.

Ifølge treneren avviser spillerne selv at det ble benyttet ulovlige rusmidler på nachspielet.

– Akkurat nå er vi ikke til å stole på

Søndag har Brann kamp på hjemmebane mot Sandefjord. Eirik Horneland sier han ikke har noen peiling på hvordan den kampen kommer til å gå.

– Jeg har ikke tenkt én tanke på fotball denne uken, sier treneren.

Han sier Brann nå må jobbe for å gjenvinne tilliten.

– Akkurat nå er ikke vi til å stole på, sier Horneland. Han sier Brann må jobbe hardt for å gjenvinne tilliten.

– Hva forventer du fra supporterne i den kampen?

– At de uttrykker sin mening. Så håper jeg at vi skal spille de over på vår side og vise at vi fortjener deres støtte. Når vi har tabbet oss ut, fortjener vi å få litt juling også, sier Brann-trener Horneland.

Møtte krass kritikk fra fansen

Sent fredag kveld kom det en pressemelding fra klubben. – Vi samarbeider med politiet for å komme til bunns i denne saken, skriver daglig leder Vibeke Johannesen.

Samme kveld publiserte Bergensavisen en sak om at det har vært Brann-nachspiel på Stadion tidligere også, der unge jenter nede i 17-årsalderen skal ha deltatt.

Utenfor stadion fikk Brann i løpet av kvelden merke reaksjoner fra enkeltfans på det påståtte seksuelle overgrepet.

En forbipasserende fans på moped ropte «kriseklubb», en annen «voldtektsklubb». Noen har også hengt opp et banner på stadionveggen med påskriften «scum».