Carl-Gøran Larsson blir ny programredaktør i NRK Sápmi

NORGE: (NTB) – Carl-Gøran Larsson blir programredaktør i NRK Sápmi.
Carl-Gøran Larsson blir ny programredaktør i NRK, han ser frem til å ta fatt på jobben som programredaktør. Foto: NRK.
Av: NTB   2020-07-07 13:07:39 
  Sist oppdatert 2020-07-07 13:07:41 

Som programredaktør vil Larsson (39) lede en redaksjon som produserer samisk innhold for barn, unge og voksne til nett, radio/podkast, tv/nett-TV og SoMe. Redaksjonen produserer alt fra samisk barneinnhold som Binnabánnaš og realityserien Imaš til musikksatsingen NRK Urbi, samenes nasjonaldagssending og nasjonale samiske serier. Programavdelinga har nærmere 30 ansatte.

Gleder seg

Carl-Gøran Larsson ser frem til å ta fatt på jobben som programredaktør.

– En slik utfordring og mulighet får du ikke ofte. Jeg kan med stolthet si at det blir utrolig spennende å få lov til å lede en så dyktig og fin gjeng som jeg har lært å kjenne i NRK Sápmi. Sammen er jeg sikker på at vi klarer å lage det samiske innholdet som publikum både fortjener, behøver, og kanskje ikke en gang visste at de ønsket seg. Jeg gleder meg, sier Larsson.

Larsson har jobbet som journalist og prosjektleder i NRK Sápmi siden 2013. Han fått flere hedersutmerkelser som for eksempel Finnmark journalistpris 2017 og hederlig omtale på Svarte Natta.

– God leder som motiverer

Direktør i NRK Sápmi, Mona Solbakk, er fornøyd med at Larsson har takket ja til jobben.

– Jeg er veldig glad for at Carl-Gøran blir en del av redaktørkollegiet i NRK Sápmi. Han kjenner trendene i mediebransjen, bevegelsene i publikum og Sápmi godt. Hans solide journalisterfaring og gode måte å lede og motivere ansatte på, vil gjøre oss i enda bedre stand til å lage samisk innhold som blir valgt, funnet og elsket av publikum, sier direktør i NRK Sápmi, Mona Solbakk.

Larsson er opprinnelig fra Karasjok og tiltrer redaktørstillingen til høsten.