Byrådsleder i Oslo: – Kjære Oslofolk dere har stått på mer enn noen andre det siste året

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) skriver i et facebookinnlegg søndag kveld om den alvorlige situasjonen Oslo står i.

Av: Avisa-Vest   2021-02-28 19:31:03 
  Sist oppdatert 2021-02-28 22:27:37 

«Kjære Oslofolk dere har stått på mer enn noen andre det siste året. Ingen har heller betalt en høyere pris over tid enn Oslofolk. Jeg må dessverre be om mer. Det er smittetallene som styrer. Smittetallene er på nivå med starten av januar. Fordi smittetallene har gått noe opp og ned, har også tiltaksnivået gått noe opp og ned. Og sånn situasjonen er nå, tror jeg alle skjønner at vi må stramme inn noe mer.

– Det er lov å være skuffa. Jeg tror vi alle kan kjenne på at vi skyver grensen for hva vi kan orke og hva vi kan klare. Dessverre har vi ikke noe annet valg. Oslofolk har holdt ut med en sosial nedstenging i fire måneder, og betaler en høy pris for å holde viruset under kontroll.

På vegne av Oslo våger jeg derfor ydmykt å komme med to forventninger: For det første må Oslos hjørnesteinsbedrifter innenfor uteliv og reiseliv kompenseres for de kostnadene de faktisk har, og tiltakene overfor næringsliv og arbeidsfolk må vare så lenge pandemien varer. For det andre må vi sette flest vaksiner der smittefaren er størst og tiltakene strengest. Oslo får for få vaksiner, og ligger nå på 279. plass blant landets 356 kommuner i andel av befolkningen som er vaksinert. Det er ikke fordi vi er treige med å vaksinere. Vi har kapasitet til å sette 110.000 vaksiner i uka.

– Vinteren er i ferd med å slippe taket, men pandemien biter seg fast. Men også pandemien skal møte sin vår. Stadig flere blir vaksinert. Det kommer bedre tider. Vi må bare holde ut litt til. Kjære osloboer: Tusen takk for at du bidrar!.» Skriver Johansen i innlegget.

Kjære oslofolk, Dere har stått på mer enn noen andre det siste året. Ingen har tatt større ansvar enn Oslo. Ingen har…

Publisert av Raymond Johansen Søndag 28. februar 2021

- - - - ANNONSE - - - -