Byrådet i Bergen viderefører tiltakene, men løsner opp for barn og ung under 20 år

Bergen Kommune har i dag bestemt for å videreføre lokale tiltak i minst en uke til.

– I dag skulle jeg ønske jeg hadde med gode nyheter. Situasjonen i Bergen tillater dessverre ikke det. Grunnsmitten er fortsatt for høy og situasjonen fortsatt veldig bekymringsfull. Derfor må vi dessverre ha strenge tiltak i Bergen en stund til, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Byrådet har etter råd fra FHI og lokal smittevernkompetanse, bestemt at det åpnes opp for innendørs idrett- og fritidsaktivitet for de under 20 år.

– Vi vil fortsatt anbefale alle å flytte aktivitet utendørs hvis det er mulig. Tiltakene vil justeres underveis om det blir nødvendig, sier Valhammer.

Tiltakene varer i første omgang fra til 12. mai.

Raser mot festgjengere

Helsebyråd Beate Husa (KrF) kom med en tirade mot menneskene som samlet seg til fester i parker og ute i bergensområdet i helgen:

– Bergen er fortsatt i en situasjon med høyt smittepress. Andelen positive blant de testede er betydelig høyere enn det vi hadde i januar og februar i år. Antallet smittede per 100.000 innbyggere er også på et høyt nivå. De siste 14 dagene har vi hatt 122 smittede per 100.000 og er med på å dra landsgjennomsnittet opp. De store festene vi har sett i helgen, er ikke greit. Det er både uansvarlig og sterkt kritikkverdig. Å være så mange samlet med dårlig etterfølgelse av gjeldende smittevernregler, kan føre til stor smittespredning. Jeg har lite forståelse for utagerende festing i parkene. Det vil være et smittesporings-mareritt hvis det viser seg at personer med påvist covid-19-smitte har deltatt på disse festene, sier Husa.

Disse reglene gjelder i Bergen

Dette videreføres:

  • Fortsatt ikke tillatt med flere enn to på besøk. I husstander med to eller flere kan man ha flere, om alle gjestene er fra samme husstand. Det er fortsatt ikke unntak for barn og unge i samme kohort.
  • Svømmehaller må fortsatt holde stengt, med unntak av skolesvømming, organiserte idrettsaktiviteter, trening for toppidrett, behandling og rehabilitering.
  • Fornøyelsesparker, bowling, lekeland og tilsvarende steder med aktiviteter for barn og unge må fortsatt holde stengt.
  • Fortsatt munnbindplikt innendørs på offentlig sted når du ikke kan holde avstand.

Dette blir endret:

  • Det blir igjen tillatt med organisert innendørs idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Men innendørs kamper og cuper kan fortsatt ikke gjennomføres.
  • Fysak og Energisenteret for barn og unge på Haukeland kan holde åpent
  • Organisert idrettsaktivitet i svømmehaller kan starte opp igjen
  • Alle innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser kan kun ha ti personer til stede. Dette gjelder også kulturarrangementer for utøvere under 20 år

Kilde: Bergen Kommune