Ny Brannspiller anmeldt etter nachspielet på Brann Stadion

Det var natt til 10. august at tolv Brann-spillere og syv jenter deltok på et nachspiel på Brann Stadion.

En ny spiller er under etterforskning etter nachspielet på Brann Stadion. Det bekrefter bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre til Bergens Tidende.

Fra før er det kjent at politiet etterforsker et mulig seksuelt overgrep på det aktuelle nachspielet på Brann Stadion. Dermed har to kvinner nå juridisk bistand etter skandale-festen.

Den mistenkte i den første saken nekter straffskyld og har i politiavhør avvist anklagene om et seksuelt overgrep og det er ikke tatt ut noen anmeldelse eller siktelse i etterforskingen av det mulige overgrepet.

– Jeg kan bekrefte at jeg representerer en ung kvinne som er fornærmet i en ny straffesak etter nachspielet på Stadion, sier bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre til BT.

Avisen skriver at den nye saken er en påstått voldshendelse på nachspielet natt til 10. august.

– Saken er i en helt innledende fase, og jeg verken kan eller vil uttale meg om detaljene i de anmeldte forhold, men min klient har vært i to politiavhør og er for tiden sykmeldt som følge av den belastende situasjonen hun er i, sier Matre.

Opplysningene kommer dagen etter at ni av Brann-spillerne stod fram med navn etter skandale-nachspielet hvor tolv spillere og syv jenter deltok. Saken fikk store konsekvenser for Kristoffer Barmen og Mikkel Andersen. Barmen fikk sparken, mens Andersen terminerte kontrakten i samråd med klubben. Brann informerte fredag at Andersen og ni andre spillere har fått en alvorlig skriftlig advarsel fra klubben.

Brann ligger sist på eliteserietabellen etter 16 runder.

Avisa-Vest har prøvd å få kontakt med daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen og ansvarlig for media og kommunikasjon i sportsklubben, Thomas Brakstad. Foreløpig uten å lykkes.

Ved 22-tiden tirsdag kveld skriver Brann på sine nettsider «Vi var kjent med de faktiske forholdene. I og med at dette nå er en politisak ønsker vi ikke å kommentere hendelsen». Det heter videre fra Brann at «saken mot spillerne som deltok på nachspielet er basert på sakens kjente fakta, og avsluttet fra klubbens side». Les hele Branns pressemelding her.