Branntragedien i Vesterålen: – fire av fem savnede er barn

NORDLAND: (Avisa-Vest) – En hytte har brent ned til grunnen i natt ved Risøyhamn på Andøya i Nordland. En person kom seg ut, fem er savnet. Fire savnede er barn under 16 år.

Av: Sandra Andersen, NTB og Sandor Dahl   2021-01-16 10:31:36 
  Sist oppdatert 2021-01-17 06:20:23 

OPPDATERING KLOKKEN 13:21: – Vi frykter at de fem ikke har klart å ta seg ut av hytten, og at de kan være omkommet i brannen, forteller Per Erik Hagen, som er leder for politiet i Lofoten og Vesterålen i en pressemelding.

Alle seks som befant seg på hytten er opprinnelig hjemmehørende i Vågan kommune i Lofoten. Fire av de savnede er barn under 16 år. Alle de pårørende er varslet.

– Kommunen er varslet og har etablert kriseteam. De ivaretar de pårørende etter beste evne. Dette er et lite lokalsamfunn og alle er preget av en slik forferdelig hendelse, sier Hagen.

Videre etterforskning

Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Politiets har opprettet sak og iverksatt etterforskning, men det er ingenting som pr nå tilsier at det skal dreie seg om noe annet enn en tragisk ulykke, sier han.

Politiet har bedt om og fått bistand fra Kripos i etterforskningen. Arbeidet på branntomten vil starte opp så snart den er tilstrekkelig kjølt ned, antakelig allerede i løpet av ettermiddagen.

Har du tips eller bilder? Ta kontakt med redaksjonen på 53 21 52 79 eller redaksjon@avisa-vest.no

Politiet fikk melding om brannen klokken 04:30 natt til lørdag. Hytten beskrives som helt nedbrent.

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt Ivar Bo Nilsson sa til NTB ved morgentimene at det fremstår som en meget alvorlig sak.

– Det vi vet var at det var seks personer i hytten da de la seg i går. Vi kjenner til en som kom seg ut. Hytta er utbrent. Vi har jobbet på stedet siden vi fikk meldingen i natt, sa Bo Nilsson.

Det var mannen som kom seg ut av hytten som varslet om brannen til naboer og nødetater.

– Han pådro seg skader som han nå for behandling på sykehus, tilstanden hans er ukjent, sa operasjonslederen.

Sivilforsvaret, brannvesenet er på stedet og i gang med søk. Det brukes også droner i søket. De har foreløpig ikke funnet spor etter de fem personene.

– Vi frykter at det er fem personer igjen i hytta, sa Bo Nilsson.

Har satt krisestab

Vågan Kommunen har satt krisestab, og kriseteam for pårørende er etablert. Det skriver Avisa Nordland, og henviser til en pressemelding.

– Vågan kommune kan bekrefte vi har berørte innbyggere i forbindelsen med brannen i Andøy kommune. Antall involverte fra Vågan er seks stykker. På nåværende tidspunkt er det politiet som kan uttale seg om st ordfører Frank Johnsen (Sp).

Kommunen har to opprettet to pårørendetelefoner: 75420191 og 75420163 disse er nå bemannet.

Saken oppdateres

- - - - ANNONSE - - - -