Brann-spillere festet ulovlig med gjester

Ledelsen i fotballklubben Brann behandlet natt til i dag brudd på interne regler etter at flere spillere hadde nachspiel på stadion.

Festen fant sted natt til tirsdag og tolv Brann-spillere var involvert. Vibeke Johannessen er klubbens daglige leder og reagerer kraftig på det hun til BA beskriver som «så mange dårlige valg som er tatt i løpet av én kveld».

Spillerne skal ha tatt seg ulovlig inn på stadion. Det ble drukket alkohol og det var også eksterne gjester utenfor Branns kohort til stede på nachspielet som for flere av spillerne varte til langt på natt.

– Intensjonen deres var kanskje god. En middag med nye lagkamerater. Men så har det jo gått galt. Det har vært drukket alkohol, og så har man tatt et valg om å fortsette festen på Stadion. Uten tillatelse, midt i en koronapandemi og med alkohol til langt på natt, sier en tydelig forbannet Johannesen til BA.

Johannesen fikk tips om festen på Stadion tirsdag. Spillerne skal selv ha skaffet alkohol til festen. All alkohol på Stadion er innelåst.

– Vi skal spille en veldig viktig kamp for klubben på søndag, og det er helt, helt feil at vi skal stå her på onsdagen for å snakke om dette. I dag skulle det vært fullt fokus på kampen på søndag fra klubbens sin side, legger hun til.

Brann-spillerne ble testet for koronavirus imorges og det er ikke helt avklart hvilke konsekvenser nachspielet vil få.

– Det er en relativt stor gruppe. Vi noterer oss dem som har vært med på dette, de vil få en merknad. Så må vi diskutere hvordan vi skal løse det videre, sier Johannessen.

Sportsjef i Brann Jimmi Nagel Jacobsen bekrefter overfor avisen at for de tolv involverte vil det få konsekvenser i en eller annen form.

Mandagens fest skal ha startet med at flere Brann-spillere dro på byen etter 3-1-seieren over Fyllingsdalen i en treningskamp. Hvilke sportslige følger feiringen fikk får vi kanskje et svar på kommende helg når jumboen i eliteserien spiller hjemmekamp mot Sandefjord.

(NTB)