Brann i sentrumsbygning -Brannvesenet melder kontroll på brannen i Halvkannesmauet

Brannvesenet har rykket ut til en brann i Halvkannesmauet.

Klokken 12:54 opplyser politiet at Nødetatene er på stedet. 

– Vi er på stedet nå og har fått bekreftet at det har vært åpen flamme og røyk i leiligheten. Brannen er under kontroll, men vi vet ikke hva som utløste brannen eller hvor stort omfanget er, sier Christer Skei i 110-sentralen i Hordaland.

– Tre personer har blitt evakuert fra bygget. Vi har fått opplyst at det skal være seks beboere i bygget, og alle er redegjort for bortsett fra en, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Bjarte Rebnord. 

Han forteller at situasjonen tilsier at personen som ikke er redegjort for ikke var hjemme under brannen. 

– Det var en dramatisk situasjon med mye flammer og røyk før brannvesenet kom til stedet. Brannen er nå slukket, og brannvesenet tar seg gjennom boenhetene for å undersøke, sier Rebnord.

Det er fortsatt ikke avklart hva som er årsaken til brannen, og operasjonslederen legger vekt på at det kan ta tid før brannvesenet får dette fastslått.

Mannskaper fra fire stasjoner rykket ut da meldingen kom inn klokken 12.45. Brannvesenet meldte at de hadde kontroll på brannen rundt klokken 12.57. Brigadeleder melder brannen var slukket klokken 13.06.

– Huset har fått store skader og etterslukking er i gang. Politiet mener å ha kontroll på samtlige beboere i berørte leiligheter. 2 personer tilsees av ambulanse på stedet. Ellers ikke meldt om personskade skriver politiet på Twitter klokken 13:42.

Video fra brannen i Halvkannesmauet i Bergen. FOTO BERGEN FOTO OG MEDIA