Bombegruppen rykket ut etter våpentyveri – flere pågrepet

Det skriver politiet i en pressemelding.

Politiet i Trøndelag får søndag ettermiddag bistand fra nasjonale bistandsressurser ved bombegruppen på en adresse etter et våpentyveri på Lademoen i Trondheim. Politiet har kontroll og det er ikke grunn til evakuering på nåværende tidspunkt.

– Politiet har kontroll og har sperret av området, det er ikke grunn til evakuering på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Bombegruppen er en nasjonal bistandsressurs i politiet som involveres rutinemessig når mistenkelige funn av for eksempel eksplosiver skal identifiseres, klareres og fjernes.

– Bombegruppen vil vurdere behov for evakuering når de har undersøkt gjenstanden. Det var under en ransaking i en leilighet at politiet ble oppmerksom på gjenstanden, sier Volden.

Til Adressa sier politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt:

– En person skal være siktet for ulovlig befatning med eksplosiver og to personer er siktet for tyveri i forbindelse med samme sak, de pågrepne er tre voksne menn som er kjenninger for politiet, per nå går vi ikke ut med ytterligere detaljer.