Betina (29) fra Horten sluttet i jobben for å leve av YouTube: – Jeg måtte bare satse mens jeg hadde muligheten!

SATSER PÅ LIVET SOM YOUTUBER: Etter å ha vært permittert i en lengre periode valgte Betina Reine (27) og si opp jobben hos Bastø Fosen for å satse fult på livet som youtuber. Foto: Privat.

– Etter å ha vært permittert i en lengre periode og der jeg så at Youtube ga meg nok inntekt til å få ting til å gå opp måtte jeg ta sjansen når jeg hadde den. Jeg er veldig takknemlig for de som har støttet meg og for alle de som har abonnert på kanalen min!

I et portrettintervju med Avisa-Vest, forteller 29-åringen, om hvorfor hun valgte å slutte i den faste jobben og drive med YouTube på fulltid samt bakgrunnen for oppstarten av YT-kanalen «Misbetta» der hun publiserer alt fra vlogger, challenges, gigantiske matvideoer til testing av produkter fra nettstedet Wish.

– Hvor lang tid bruker du på å lage videoer?

– Det kommer helt an på hvilke typer video jeg lager. Mine 24 timers videoer spilles jo inn over 24 timer, riktig nok ikke konstant filming, men en del. Ellers så kan jeg nok ha rå filer på ca. 30 min til 3 timer ettersom. Så bruker jeg fort 2-5 timer på redigering av videoene. Så bruker hvert fall ca. 3-4 timer daglig på videoer.

– Hvorfor begynte du med YouTube?

– Det startet med at jeg spilte en del PlayStation der jeg ofte delte små klipp av gameplayet mitt på Youtube, etter en stund fant jeg ut at jeg ville teste ut det å lage videoer der jeg snakket mens jeg spilte ovenfor seerne. I tillegg hadde jeg en kompis som drev med Youtube som pushet meg litt til å lange flere typer videoer.

– Hvem er ditt forbilde?

– Jeg har ikke et spesifikt forbilde. Men jeg følger med på flere flinke youtubere som kan gi meg videoinspirasjoner.

– Hva var det som gjorde at du valgte å si opp din vanlige jobb for å bli fulltids-youtuber?

– Jeg var jo lenge permittert fra jobben grunnet covid-19-pandemien – som gjorde at jeg kunne bruke mer tid på Youtube og streaming, som igjen gjorde at jeg så det lå nok penger i det hele til at jeg turte å satse. Jeg har jo alltid ville satse, men aldri turt fordi jeg var redd for at jeg ikke skulle tjene nok til å betale regningene mine. Jeg er jo i utgangspunktet redd enda, men satser jeg ikke så vil jeg jo aldri se om jeg lykkes eller ei forteller Betina Reine.

FORSKJELLIG INNHOLD: Betina fokuserer på å følge trender samtidig som hun syns det er viktig og være seg selv og holde på sine egne interesser. Foto: Skjermdump fra Youtube.

– Hvis du kunne spolt tilbake tiden, ville du fortsatt startet med YouTube? Eller ville du gjort noe annet?

– Ja, det ville jeg – men jeg tror kanskje jeg ville ha startet tidligere.

– Hva syns familien din om at du er Youtuber og hvilke reaksjoner har du fått etter at du slutten i den faste jobben hos Bastø Fosen?

– De aller fleste har vært positive, men riktig nok redd for at det skal gå dårlig økonomisk. Men det vet man jo aldri.

– Hvilke tanker har du om at nesten 38.000 mennesker følger deg på YouTube-kanalen din og ser på deg som et forbilde?

– Hadde vi samlet alle disse 38.000 menneskene i samme hall, ville jeg nok ha blitt rimelig skremt. Men siden det bare er ett tall på internett nå der jeg ikke ser dem personlig, så synes jeg det bare er sykt kult og jeg er veldig takknemlig for de som har støttet meg og for alle de som har abonnert på kanalen min.

– Hvordan for du det til å gå opp økonomisk med og kun leve av YouTube og streaming som inntekt, kan du fortelle litt om hvordan det fungerer?

– På Youtube tjener du penger av reklamen som dukker opp under videoer, samt du tjener på samarbeid med andre bedrifter, medlemskap av kanalen osv. På Twitch tjener man penger av at folk blir «abonnent» av kanalen, samt donasjoner. Så for å tjene mest mulig på Youtube burde man enten ha gode samarbeidspartnere, eller så burde man ha gode ideer som gjør at folk vil se videoene dine og at du for mest mulig visninger. Jeg legger ut videoer såpass ofte at jeg tjener en god del slant på reklameinntekter, sier Reine.

– Kjæresten din Simen Stubbom Nordsveen er også Youtuber hvordan er det å være sammen med en som har samme lidenskap som deg og sikkert jobber like mye. Hvordan for dere tid til hverandre?

– Det er gøy. Vi lager ofte videoer sammen pluss reiser hit eller dit kun for å lage en video. Samt at han har forståelse for at jeg bruker så mye tid på dette som jeg gjør da. Vi henger sammen 3 uker i måneden, så da ser vi hverandre nok om jeg kun bruker 3-4 timer daglig på videoer. Pluss vi planlegger ofte at vi lager videoer samtidig på hvert vårt rom.

– Du bruker også videostrømmetjenesten Twitch også kan du fortelle litt om hva som evt gjør at du har to plattformer som du bruker er det eksempelvis utfordringer med Youtube?

– Jeg streamer på Twitch fordi jeg føler at det er ett eldre publikum der, samt de som er på Twitch er ofte der for å se på streamer. De på Youtube er som oftest på Youtube for å se på videoer. Så jeg føler man drar flere seere på Twitch. Eneste utfordringen jeg kan komme på er at Twitch ikke ønsker at man skal streame på Youtube hvis man ønsker partnerskap med dem og legger til at for det meste går det likevel greit, avslutter Betina Reine.

TI KJAPPE: Betina Reine (29) «Misbetta»

Hvor gammel er du?

– 29 år.

Hva er favorittfargen din?

– Lilla og Svart.

Katt eller hund?

– Katt! Absolutt.

Hva er din favorittmat?

– Kebab fra «Hjemme på Torget» i Hamar.

Vinter eller sommer?

– Sommer.

Hva er din favorittdrikke?

– Cola zero eller energidrikke.

Sydenferie eller Norgesferie?

– Syden uten tvil.

Filmkveld eller gå ut på byen?

– Kommer ann på humøret, men sier ikke nei takk til en bytur etter korona.

Finstas eller joggeklær?

– Begge deler, men helst joggeklær om man kun er hjemme.

Fisk eller kjøtt?

– Kjøtt.