Bergensartisten Gabrielle ble tildelt den gjeve P3-prisen. Se alle vinnerne her!

Lørdag kveld gikk P3 Gull 2020 av stabelen direkte på NRK1. Se alle vinnerne her!

Av: Sandor Dahl   2020-11-29 11:41:26 
  Sist oppdatert 2020-11-29 11:43:48 

P3 Gull ble i år ledet av Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød fra P3s «Karakter». Emilie Nicolas og Isah, Dagny, Astrid S, TIX, Musti og Henrik Felipe spilte under lørdagens livesendte prisutdeling fra det gamle Deichmanske bibliotek i Oslo.

– Vi er her for å feire norske musikere, sa Farley under åpningen av programmet.

Smittevernreglene førte til årets P3 Gull måtte flyttes på nett. Det har også satt begrensninger på konserter i år, noe Jonis Josef trakk frem.

– Det er dere som har spilt på bad, i biler og balkonger dette året, sa Josef.

P3-prisen:

– Jeg har fått æren av å dele ut prisen som henger høyest. Årets prisvinner er en legende i bransjen, bare ta en titt på dette, sa Gabrielle.

Det hun ikke vet er at det er hun selv som har vunnet prisen.

– Velkommen til NRK sin prank, sa Yosef Wolde-Mariam lattermildt.

Det var han og Madcon-makker Tshawe Baqwa som fikk æren av å fortelle Gabrielle at hun vant årets P3-pris.

– Kjære Gabrielle, gratulerer så mye med selveste P3-prisen. VI bergensere er kjente for å være tydelige, og det er du et flott eksempel på. Det at du er ærlig og rett frem som menneske hører vi i musikken din. Så kjenner vi oss igjen i tekstene våre, og nå når det er en ekstra vanskelig tid for oss alle, trenger vi det ekstra mye, sa statsminister Erna Solberg (H) i en videohilsen.

Det var kulturminister Abid Raja (V) som delte ut prisen og leste ut juryens begrunnelse:

– De sier du er en artist og låtskriver helt i toppsjiktet. Helt siden debutlåten «Ring meg» i 2011 har du med unik stemme og meloditeft engasjert folket med en rekke hits. Du har fått det velfortjente merket «hitmaker» og popdronning. Gabrielle, du er en uredd låtskriver som evner å kombinere det fengende med det ekte og nedstrippede. Du er rett og slett en ordkunstner, sa Raja.

P3-prisen skal gå til en artist eller gruppe som har utmerket seg spesielt, og betyr mye for P3-lytterne og norsk musikk- og kulturliv.

Årets nykommer:

Den 19 år gamle rapperen fra Tøyen, Ugbad Musti, stakk av med prisen som årets nykommer. Hun er best kjent for singelen «Gro Harlem Brundtland». Musti spilte også live på P3 Gull. 

– Dette er en artist som har en tydelig og egenrådig stemme som skildrer livet til unge mennesker på østkanten i Oslo via feite raplåter. Hun har allerede vist at hun kan bli en ledestjerne for den oppvoksende generasjon. Noe som er imponerende så tidlig i karrieren, som garantert vil bli lang og innholdsrik, heter det i juryens begrunnelse.

Prisen ble delt ut av Madcon. 

– Tusen takk, den er mye tyngre enn jeg trodde den skulle være. Jeg lager ikke musikk for å vinne priser, jeg lager musikk for meg og mine, mine folk – kjære Tøyen, sa Musti.

Hun takket også familien sin og managementet sitt.

De øvrige nominerte i kategorien årets nykommer var: 

 • Kamara
 • Musti (vinner)
 • Sebastian Zalo
 • B-boy Myhre
 • Zupermaria

Årets artist:

Girl in Red (Marie Ulven) ble den aller første vinneren av kategorien «årets artist». Hun slo gjennom i 2018 da hun ble kåret til «Årets Urørt». Siden den gang har Girl in Red blitt et globalt fenomen med over 1,6 millioner følgere på Instagram. 

– Tusen takk. Nå angrer jeg veldig på at jeg ikke gredde meg før jeg kom hit. Dette er skikkelig stas, det har vært et veldig gøy, eller halvveis gøy år, sa Ulven i sin takketale.

Kategorien «årets artist» erstattet i år den faste prisen «årets liveartist», som istedenfor å kun basere seg på live-opptredener, hedrer det helhetlige avtrykket artisten har satt i det annerledes året som har gått. 

Vinneren ble stemt frem av publikum, og prisen ble delt ut av Jenny Skavlan og Thomas Gullestad.

P3 Gull har valgt å erstatte prisen «Årets live» med «Årets artist». Det er en pris som ikke kun skal basere seg på artistens livespilling, men som hedrer det helhetlige avtrykket artisten har satt i året som har gått.

De øvrige nominerte i kategorien årets artist var:

 • Girl in Red (vinner)
 • Dagny
 • Boy Pablo
 • Ruben
 • Astrid S

Tromsøjenta Dagny Norvoll Sandvik vant prisen årets låt for låten «Somebody». Juryen beskriver låten som eksemplarisk synthpop med et refreng som forblir i hodet. «Dagny setter ord på nyforelskelse som få andre låter det siste året, stemmebruken og lydbildet gjør at forelskelsesrushet sitter i hver nerve av låten» het det i begrunnelsen for nominasjonen. 

– Oi. Jeg er ikke en lettrørt person, men nå blir jeg litt rørt. Tusen takk til alle som hører på musikken min. Jeg vil bare si at denne prisen henter jeg på vegne av veldig mange inspirerende og motiverende og fantastiske mennesker, sa en tydelig rørt Dagny.

Dette er første gang Dagny vinner pris under P3 Gull, selv om hun har blitt nominert til Årets nykommer i 2016 og for Årets låt i 2018.

Hun har også blitt nominert til Spellemannprisen fem ganger.

Vinneren ble stemt frem av publikum, og prisen ble delt ut av Maria Stavang og Magnus Devold. 

De øvrige nominerte i kategorien årets låt var: 

 • «DANCE» av CLMD + Tungevaag
 • «Somebody» av Dagny (vinner)
 • «Hey Girl» av Boy Pablo
 • «Nå er det oss» av Amanda Delara
 • «Kiss Somebody» av Julie Bergan + Seeb