Barn døde etter hundeangrep i Brumunddal

Et barn på 1,5 år i Brumunddal er omkommet, skriver politiet i Innlandet i en pressemelding.

Vitneutsagn tyder på at det skjedde etter angrep av to hunder. Politiet ble varslet om hendelsen klokken 12.12 lørdag 5. juni.

Barnet var på besøk hos nær familie.

Politiet har opprettet sak og startet etterforskning for å klarlegge hendelsesforløpet. Kriminalteknikere vil undersøke åstedet, skriver politiet.

Hundene er begjært avlivet av eier og politiet vil sørge for at dette skjer.

De pårørende blir fulgt opp av kriseteam fra kommunen.

En nabo Avisa-Vest har snakket med forteller at en ambulanse forlot stedet rett etter klokken 16 lørdag og at kriminalteknikere fra politiet er på plass for å gjøre undersøkelser.

– Det er svært tragisk at et barn omkommer etter en slik type hendelse. Det er alvorlig for alle involverte og på bakgrunn av dette ønsker vi ikke per nå ikke si noe mer om omstendighetene rundt hundeangrepet. Vi vil komme tilbake med mer informasjon på et senere tidspunkt, sier Haagen Løvseth, operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt i en kort like før klokken 17 lørdag ettermiddag til Avisa-Vest.

Ordfører: – En tragedie

Ordføreren i Ringsaker kommune Anita Ihle Steen beskriver hendelsen ovenfor VG som en tragedie og sier at kommunen har tidligere erfaringer med tragedier og at hun vet at samfunnet står samlet.

– Vi har sett at lokalsamfunnet stiller opp for hverandre når vanskelige hendelser skjer. Vi er Innlandets største kommune, men vi er fortsatt en liten kommune hvor alle kjenner alle. Da er det lettere å vise omsorg og omtanke for hverandre, sier hun.

– Vi føler med de pårørende, sier Steen til avisen.