Avinor: – Det blir en annerledes førjulstid på våre lufthavner

– Avinor oppfordrer de reisende til å følge skilting og annen informasjon i terminalen, og bruk gjerne våre digitale plattformer for å holde deg oppdatert. Foto: Avinor.

Juleferien nærmer seg, men på Avinors lufthavner blir førjulstiden litt annerledes enn tidligere år. Smittevern er i fokus slik at alle kan få en sikre og trygg reise.

Av: Sandra Andersen   2020-12-14 12:19:15 
  Sist oppdatert 2020-12-14 12:24:09 

På Norges hovedflyplass er det fredag 18. desember som blir den dagen med flest reisende med rundt 20 000 passasjerer. Til sammenligning reiste nesten 100 000 passasjerer samme dag i fjor.

– De som skal ut og reise kan være sikre på at vi skal gi dem en så god og trygg reiseopplevelse som mulig, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud i en pressemelding. Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre en trygg reise gjennom Avinors lufthavner.

Råd til reisende

Som vanlig er det en del ting de reisende må tenke på før de skal ut og reise i førjulstiden. I år blir det ekstra viktig å oppdatere seg på hvilke regler som gjelder, spesielt regler rundt bruk av munnbind.

Når du pakker bagasjen:

  • Knyt sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at dette ikke henger seg fast i bagasjebåndet.
  • Pakk inn julegavene med god emballasje så de ikke blir ødelagt.
  • Pakk verdifulle julegaver i håndbagasjen.

– De reisende oppfordres til å følge skilting og annen informasjon i terminalen, og bruk gjerne våre digitale plattformer for å holde deg oppdatert. Til slutt ønsker vi å minne om at det er du som passasjer som er den største bidragsyteren for å unngå smittespredning, skriver Avinor.

- - - - ANNONSE - - - -