Åsane-skole måtte stenge etter at rørene frøs: – Ikke forsvarlig å holde åpent sier rektor.

Dette er veldig synd. Vi har klart å holde skolen åpen gjennom hele koronapandemien, men nå må vi stenge fordi det ikke er vann på skolen og det ikke er forsvarlig og holde åpent. sier sier rektor Anja Bøe Solli. Foto: Sandor Dahl.

Elever og lærere ved Ulsetskogen skole i Åsane utenfor Bergen ble møtt med tørre kraner på skolen, rørene hadde nemlig fryst mandag morgen.

Av: Sandor Dahl   2021-02-15 10:03:00 
  Sist oppdatert 2021-02-15 11:54:11 

– Ikke forsvarlig å holde åpent når rørene har fryst og vi ikke har vann. Vi har blitt nødt til å stenge skolen og sende barna hjem, sier rektor Anja Bøe Solli om avgjørelsene om å sende alle eleven hjem fra Ulsetskogen skole.

– Nå er det rørlegger på plass og sammen med vaktmester jobber de med å finne feilen og få vannet på plass igjen, sier Solli.

Skolen som har 254 elever fordelt på 1. til 7. Trinn, har vært åpen igjennom hele pandemien. 

– Veldig synd

– Dette er veldig synd. Vi har klart å holde skolen åpen gjennom hele koronapandemien, selv i de periodene vi har vært på tiltaksnivå «rødt» men nå må vi stenge fordi det ikke er vann på skolen og det ikke er forsvarlig og holde åpent. sier hun. 

– Vil elever få hjemmeundervisning i dag?

– Lærerne har gitt elvene oppgaver som de kan ta med seg hjem, så de blir godt ivaretatt, i dag og til i morgen håper vi at vannet er tilbake slik at det kan få undervisning her på skolen, sier rektoren. 

- - - - ANNONSE - - - -