Åsane Fotball bekrefter at unggutten Ole Didrik Blomberg er klar SK Brann.

Sportssjef Rune Soltvedt og Ole Didrik Blomberg. Blomberg beskriver seg selv som en rask og kvikk spiller med god innleggsfot. Foto: Brann.no.

20-åringen Ole Didrik Blomberg takker for seg i Åsane Fotball for å fortsette karrieren i Sportsklubben Brann. Han har signert en avtale med klubben som strekker seg ut 2023-sesongen.

Av: Marius Alvheim   2020-09-16 09:09:09 
  Sist oppdatert 2020-09-16 09:13:17 

20-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen. Brann og Åsane ble enige om en overgang tirsdag ettermiddag.

Daglig Gorm Natlandsmyr i Åsane Fotball beskriver dette som en god løsning for alle parter:

– Vi har en tydelig plan om å utvikle unge, lokale spillere til toppfotballen. Først til eget A-lag, og deretter videre. Ole Didrik er, i likhet med Ole Martin Kolskogen som ble solgt i vinter, et godt eksempel på utviklingsmodellen, sier han.

– Ole Didrik viste oss stor tillit da han signerte treårsavtale her i vinter. Vi visste at vi neppe kom til å beholde ham hele perioden, og nå er det bare å ønske lykke til. Vi har, sammen med moderklubben Gneist, utviklet et lokalt talent til å bli eliteseriespiller. Det er vi stolte av, sier sier Natlandsmyr, til Åsane fotball sine hjemmesider.

Han beskriver forhandlingene med Brann som intense, men med gjensidig respekt for hverandres situasjon og behov. Overgangssummen er konfidensiell, men Natlandsmyr røper at den inkluderer en videresalgsklausul.

– Vi tror ikke Brann er siste stopp i Blombergs karriere, påpeker han.

Blomberg stiller på trening onsdag

Brann har lenge vært interessert i unggutten, og sportssjef Rune Soltvedt er strålende fornøyd med at overgangen er i havn.

– Ole Didrik var med oss og trente noen økter på slutten av fjoråret og vi har vært interessert i ham siden før det. Denne avtalen har vi jobbet lenge med å få i orden. Vi er veldig fornøyde med at vi har sikret oss enda en ung og lovende lokal spiller, som skal få fortsette sin gode utvikling hos oss i Brann, sier Soltvedt til Brann.no.

Soltvedt ønsker å takke både moderklubben Gneist og ikke minst Åsane for utviklingen Blomberg har hatt, og sistnevnte for det gode samarbeidet rundt overgangen. 

Blomberg og Brann ble enige om de personlige betingelsene og unggutten gjennomgikk den medisinske testen på Stadion tirsdag kveld. I dag var alle papirene i orden, og det betyr at høyrebacken vil ha sin første trening med Brann onsdags formiddag.

– Jeg er født og oppvokst i Bergen. Derfor er det utrolig stort å signere for Brann. Det er noe alle unge fotballspillere i Bergen drømmer om, sier Ole Didrik Blomberg.

– Utover høsten er målet å bli kjent med spillergruppen og spillestilen, og kjempe seg til en plass på laget. Jeg vil se hvor langt fotballen kan ta meg, og derfor var det et naturlig steg å komme til Brann nå, sier Blomberg.

Han beskriver seg selv som en rask og kvikk spiller med god innleggsfot.

- - - - ANNONSE - - - -