Åpner ny testsenter: – Nå kan du koronateste deg i Bergen nord uten henvisning fra lege

Det er allerede stor pågang på det nye testsenteret til Volvat i Åsane som håper å teste opptil 1500 personer i uken.

Av: Kristian Eik   2020-09-16 08:39:30 
  Sist oppdatert 2020-09-16 08:42:52 

Mandag åpnet Volvat testsenter ved Åsane Storsenter, Dette for å avlaste Bergen kommune, som har opplevd stor pågang og lang ventetid på testing etter sommeren, blant annet på Laksevåg hvor køene har vært timelange i flere uker. 

Byrådet kunngjorde den 11.september at de inngår samarbeid med de private aktørene Volvat og Aleris for å øke testkapasiteten i Bergen. 

Dette er et samarbeid med Bergen kommune og testen er gratis, så lenge det ikke er større pågang enn 1500 per uke. Det er dette antallet den private klinikken har fått støtte til av kommunen, opplyser Volvat. 

På baksiden av Arken, ett av byggene til Åsane storsenter, står en dør kledd med hvit folie åpen. På folien står det: Volvat testsenter.

– Testingen går unna og timebøkene begynner å fylles opp, sier daglig leder i Volvat Bergen, Randi Brudvik til Avisa-Vest.

Tirsdag er alle timene fylt opp. Onsdag begynner også å bli full, forteller hun.

– Personer som ønsker å teste seg, må bestille time på våre våre hjemmesider, vi har ikke Drop-in-timer.

– Hva kan du si om det nye testsenteret på Åsane senter?

– Vi er veldig fornøyd med at vi får lov til å være med kommunen, folk er veldig fornøyd med å få lov til å bestille en time via våre hjemmesider. Vi har en kort venteliste, per nå har vi har testet mange, sier Brudvik.

– Hvor mange er det som skal drive med testing der?

– Mange, det rullerer lille granne. Tallet på det vet jeg ikke helt, vi har ett team om gangen i Åsane. Der kan det jobbe flere leger parallelt. Kommunen sier vi skal teste opp mot 1500 i uken, sier hun. 

– Hva tenker du om at Bergen kommune ber de private om og brette opp ermene?

Det er veldig bra. At de velger å bruke de private aktørene, når vi allerede var kjapt klare til å rykke inn. Det har vært et klart behov. Vi har hatt stor vilje hos de ansatte til å bidra og de har gjort en stor innsats til å få dette opp å gå på veldig kort tid. Vi brukte helgen på å få logistikken på å gå opp, så testet vi vår første mandag morgen kvart over 8, sier Brudvik. 

Volvat sin teststasjon på Åsane senter kan foreløpig testes rundt 200 per dag, men det er mulig å øke denne kapasiteten noe. 

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) sa dette tirsdagens pressekonferanse.

– Vi har i dag ledige timer for testing på Bergen legevakt, og det er positivt fordi det viser at mange av de som tar kontakt ønsker timebestilling. Vi holder trykket på å øke testkapasiteten, og jeg vil gjenta at vi har drop-in på Laksevåg, der en får test samme dag. 

– Det er bra at bergenserne er flinke til å teste seg. Vi utvider nå kapasiteten og får fire nye teststasjoner rundt omkring i byen. Dette gir også helt nødvendig avlastning for kommunens tjenester i påvente av at vi får bygget opp vår egen kapasitet, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa (KrF).

- - - - ANNONSE - - - -