Andreplass til Kristian Blummenfelt i triatlon worldcup i Arzachena, Italia

Med 300 meter igjen lå Blummenfelt side om side med Vincent Luis, men franskmannen ble for tøff på oppløpet: – Jeg følte meg i god form og hadde et bra løp, sier Blummenfelt.

Av: Sandra Andresen   2020-10-10 17:48:30 
  Sist oppdatert 2020-10-10 17:49:51 

I triatlon har det vært et fåtall internasjonale løp denne sesongen. Derfor var det leit at oppladningen til VM i Hamburg ikke var optimal. I tillegg fikk Iden og Blummenfelt matforgiftning før worldcup-konkurransen i Karlovy Vary, Tsjekkia. Derfor var det spesielt herlig å se at bergenserne endelig fikk vist hva de er gode for i år. 

Etter 750 meter med svømming, 20 kilometer med sykling og 5 kilometer med løping klokket bergenseren i mål på 54 minutter og 24 sekunder.

Det var fire sekunder bak Luis, som har vunnet VM de to siste gangene.

– Jeg følte meg i god form og hadde et bra løp, men det skulle vært dobbelt så langt. Da hadde det vært annerledes, sier Blummenfelt i en pressemelding fra triatlonforbundet.

Alistair Brownlee fra Storbritannia ble nummer tre.

Gustav Iden kom inn på femteplass på tiden 55.02. Det var 37 sekunder bak vinneren. Norsksvenske Gabriel Sandör, som konkurrerer for Sverige, men bor i Bergen og trener med Blummenfelt og Iden, kom også inn blant de ti beste.

Det var flere nordmenn med i lørdagens triatlon. Vetle Bergsvik Thorn fra Bergen kom inn på tiden 57.24 og ble nummer 31. Endre Espedal fra Haugesund kom inn like bak på 35.-plass med tiden 57.41.

Casper Stornes, den siste bergenseren som ofte figurerer høyt på resultatlisten i internasjonal triatlon deltok ikke i denne konkurransen, men er hjemme og trener i Bergen.

- - - - ANNONSE - - - -