Ambulansearbeider Eva Aarsand (30) kåret til årets modigste kvinne 2021

FOTO: SKJERMDUMP / TARA MAGASIN.

Juryen har talt. Ambulansearbeider Eva Aarsand (30) fra Oslo er vinner av den gjeve Tara-prisen Årets modigste kvinne 2021. Hun vant tittelen for innsatsen under redningsarbeidet etter leirskredet i Gjerdrum natt til 30.desember i 2020.

Fem sterke finalister kjempet om tittelen, men juryen landet altså til slutt på Eva Aarsand fra beredskapsenheten ved Oslo Universitetssykehus (OUS) til Årets modigste kvinne.

Prinsesse Märtha Louise delte ut prisen til Aarsand på Vestlia Resort på Geilo lørdag kveld.

Juryens begrunnelse

– Hver dag drar Eva på jobb som paramedisiner, med intensjon om å hjelpe mennesker i nød og redde liv. Som en del av beredskapsenheten ved Oslo Universitetssykehus er hun trent til å takle ekstreme hendelser. Kunnskapen fikk hun god bruk for da en av de største tragediene her til lands rammet Gjerdrum hardt 30. desember i fjor. 10 mennesker og et ufødt barn mistet livet da en million kubikkmeter kvikkleiremasse raste ut i et boligfelt. Med hele Norge og store deler av verden som tilskuere, jobbet Eva og redningskollegaene desperat med å med lete etter overlevende etter kvikkleireskredet.

– Aarsand utsatte seg selv for fare, men sto likevel på i 16 timer i strekk for å redde liv. I stedet måtte hun hente ut tre døde fra skredet. Et av dem var et barn. Den sterke opplevelsen har hun måttet bearbeide i ettertid. Hun er en flott representant for alle redningsarbeidere og helsearbeidere som hver dag står på for å redde liv og hjelpe mennesker i nød.

– Svært takknemlig

– Jeg setter utrolig pris på at ambulanse- og redningstjenesten løftes frem på denne måten. Jeg er takknemlig for å ta imot prisen på vegne av kollegaene mine, sa en overrasket og rørt Aarsand til Tara etter å ha mottatt prisen og hyllesten på scenen.

På sin egen Instagram skriver Aarsand:

– For en vanvittig ære å få ta imot denne prisen på vegne av alle kollegaer i ambulanse- og redningstjenesten. Tusen takk til Tara og alle finalistene. Det er stort å få stå sammen med så sterke kvinner som står på hver dag og pusher grenser. Dere er inspirerende! Tusen takk for alle gratulasjoner og lykkeønskninger!

Eva Aarsand (30) jobber som paramedic ved ambulanseavdelingen, på Oslo Universitetssykehus (OUS). Foto: OUS.

En av fem finalister

Det er 11. gangen Tara Magasin deler ut prisen Årets modigste kvinne. I år, som i fjor, besto juryen av skuespiller Mari Maurstad, næringslivsleder Anita Krohn Traaseth, Taras sjefredaktør Torunn Pettersen og Tara-journalist Lisbeth Skøelv.

De andre finalistene var Birgit Skarstein, Kristina Quintano, Stine Reksten og Sunniva Gylver.

OUS: – Det lyser mot av hele deg

Aarsand egen arbeidsgiver Oslo Universitetssykehus (OUS) skriver dette på Instagram om seieren:

– Det ble vår egen Eva Aarsand som stakk av med Tara-prisen Årets modigste kvinne 2021. Hun vant tittelen for innsatsen under redningsarbeidet etter leirskredet i Gjerdrum natt til 30.desember i 2020. Vi er så stolte av Eva og alle de andre som jobbet så hardt den natten og i tiden etter. Gratulerer med velfortjent pris, Eva. Det lyser mot av hele deg.