Erna Solberg møtte brannmannskapene: – Dette er norsk beredskap på sitt beste

MØTTE INNSATSPERSONELLET: Statsminister Erna Solberg og Monica Mæland møtte lørdag innsatspersonell som som har vært i arbeid på Sotra.

Statsminister Erna Solberg (H) og justisminister Monica Mæland (H) møtte lørdag brann- og redningsmannskaper på Sotra etter den omfattende Gress- og markbrannen.

Like før klokken 14 kom statsminister Erna Solberg (H) og justisminister Monica Mæland (H) til brannstasjonen på Ågotnes.

Der var representanter fra brann, politi, sivilforsvaret og Røde Kors til stede for å orientere om arbeidet med brannen.

Både Solberg og Mæland hadde mange spørsmål til de som var til stede og lyttet interessert til fortellingene fra representantene.

Statsministeren skryter av innsatsen til alle nødetatene og frivillige.

– De har gjort en kjempeinnsats. Det er bra at man har fått til ressurstilgang og samarbeid over kommunegrensen. Det har vi jobbet mye med å få til, og det har fungert bra her, sier hun.

I tillegg til orienteringen, ble Solberg og Mæland tatt med til huset som brant til grunnen i brannen.

Det gjorde inntrykk.

– Det er vondt å se. Det viktigste er at ingen liv har gått tapt, men det er mye liv i et hus også, forteller Solberg.

Også Mæland uttrykte beundring for innsatsen som var lagt ned.

– Dette er norsk beredskap på sitt beste.

Ordfører i Øygarden kommune Tom Georg Indrevik (H) forteller at han setter pris på at Solberg og Mæland stiller opp.

– Det har pågått en stor aksjon rundt oss i mange dager, vi setter pris på besøk og at vi får orientere om den jobben vi har gjort.

Det var torsdag formiddag denne uken det brøt ut storbrann på Sotra i Øygarden kommune. Brannen skal ha startet i nærheten av en snuplass ved et boligområde ved Fjæreide på Kolltveit.

Brannen har herjet i et område på mellom to og tre kvadratkilometer.