91 nye smittetilfeller og et dødsfall i Bergen siste døgn

42 personer har mistet livet til korona i Bergen. – Jeg er sterk i troen på at vi sammen skal komme oss gjennom det vi nå står i. Klarer vi å løfte i fellesskap i tiden fremover, er det mye større sannsynlighet for at vi får en så normal jul som mulig, sier Valhammer. Foto: Sandor Dahl / Avisa-Vest.
Av: Sandor Dahl   2020-11-11 13:21:50 
  Sist oppdatert 2020-11-11 13:25:18 

Byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) sier at de forventer at smittetallene vil gå ned de kommende ukene, som følge av tiltakene som er innført og styrket.

– Vi ser at julen har begynt å gjøre seg gjeldende i byen allerede. Det minner oss på at det ikke er lenge til jul. Jeg er sterk i troen på at vi sammen skal komme oss gjennom det vi nå står i. Klarer vi å løfte i fellesskap i tiden fremover, er det mye større sannsynlighet for at vi får en så normal jul som mulig, sier Valhammer.

Haukeland sykehus melder om syv innlagte koronapasienter onsdag, mens Haraldsplass diakonale sykehus melder om én innlagt.

Totalt er det registrert 2917 smittetilfeller siden 28. februar i Bergen.

– Aldersspennet på de smittede er på mellom to og 81 år, sier Helsebyråd Beate Husa (KrF). Hun fortalte at hver hundrede bergenser nå har fått påvist koronavirus.

Hun opplyste om et nytt koronadødsfall på Løvåsen sykehjem tirsdag kveld.

– Mine kondolanser og sterkeste medfølelse går til de nærmeste, sier Husa under pressekonferansen onsdag ettermiddag.

42 personer har mistet livet til korona i Bergen, viser tall fra FHI.

– Det er tre uker til desember. Mye kan endre seg i positiv retning. Da kan vi få en mer normal julefeiring, sier helsebyråden.

Kommunen åpner telefontjeneste for psykisk helse

Byråd for arbeid, sosial og bolig Lubna Jaffery (Ap) informerte om under pressekonferansen onsdag at Bergen kommune har åpnet en ny hjelpetjeneste på telefon.

– Nå tenker jeg spesielt på bergensere som ikke har noen familie eller sosialt nettverk, sier Jaffery.

Hjelpetelefonen skal være åpen fra klokken åtte om morgenen til åtte om kvelden, der folk kan ringe om de kjenner at livet er vanskelig, sier hun.

- - - - ANNONSE - - - -