50 meter bredt jord- og steinras stenger vei i Bergen

STENGT: Politiet holder vakt ved Salhushallen i sør og Klauvaneset i nord. (Foto. Sandor Dahl).

– Ingen ble truffet men minst en av steinene skal være flere hundre kilo tung, opplyser politiet.

Av: Sandor Dahl   2021-03-01 14:46:30 
  Sist oppdatert 2021-03-01 15:10:06 

Et cirka 50 meter bredt steinras med store steiner har gått  i Tellevikveien mellom Salhus og Klauvaneset i Bergen. Ingen personer, biler eller bygninger er tatt. Veien er helt sperret, skriver Vest politidistrikt på Twitter klokken 12:56.

Vegtrafikksentralen i Vest opplyser:

– Det er kommet ned en del stein og jord, og veien er stengt. Foreløpig vet vi ikke når den åpner igjen, sier operasjonsleder, Per Algrøy i Vest politidistrikt.

Algrøy forteller videre at det er et ganske stort ras, men at det ikke er nødvendig å evakuere hus i nærområdet. 

– Minst en av steinene skal være flere hundre kilo tung, og knuste deler av et gjerde langs veien. Politiet holder nå vakt på begge sider av rasstedet for å hindre bruk av veien. Det blir nødvendig å ta i bruk tungt maskineri for å fjerne massene i veibanen, sier operasjonslederen.

Bussrute innstilles

– Grunnet steinras er strekningen mellom Klauvaneset og Salhus innstilt. Bussen kjører som normalt mellom Åsane terminal og Salhus kai. Dette gjelder inntil videre, vi oppdaterer fortløpende på skyss.no, opplyser pressekontakt i Skyss, Camilla Lundberg Berntzen til AV.

Ventes på at geolog skal komme til stedet, imens er veien helt stengt for gjennomkjøring.

Dekket av masser

– Veien er dekket av stein og jordmasser så er det ikke mulig å passere for å hindre at noen kjører inn i raset har vi satt sperringer ved Salhushallen og på Klauvaneset-siden i tilfelle det skulle komme noe mer ned. Vi har også varslet Skyss om at veien er sperret så de må finne alternative løsninger, sier politibetjent Fredrik Instefjord til Avisa-Vest på stedet.

– Er det noen boliger i nærheten av raset?

Nei ikke akkurat der raset har gått, per nå er det ikke noen beboere som er sperret inne eller berørt sånn sett, sier Instefjord.

– Kan du anslå hvilke mengder det er snakk om?

– Nei det er vanskelig for meg å si noe om, men veien er så godt som dekket av masser sier han.

– Når vil veien åpne igjen?

Nå venter vi på en geolog som skal vurdere dette her også må veien ryddes når det er klart for det, så dette kan ta noe tid, sier politibetjenten.

Politibetjent Fredrik Instefjord. (Foto. Sandor Dahl).

Tellevikvegen går mellom Salhus og Nordhordlandsbroen og er eneste omkjøringsvei ved hendelser på E39 i dette området.

Klokken 15:44 opplyser Vegtrafikksentralen i Vest at veien blir stengt til i morgen kl 12:00 da vil geolog ta en ny vurdering.

- - - - ANNONSE - - - -