BERGEN:

20-åring tiltalt for drapet på Sofie Vo Nguyen

Statsadvokaten har tiltalt mannen i 20-årene for drapet på NHH-studenten Sofie Vo Nguyen i Bergen.

Det var lørdag kveld 26. september 2020 at kvinnen i 20-årene ble funnet død i leiligheten hun leide i Eidsvåg i Bergen.

Den nå tiltalte jevnaldrende romkamerat ble funnet bevisstløs på et annet rom, mens kvinnen lå død i en seng på soverommet. Han ble pågrepet samme dag og har siden sittet i varetekt. I slutten av september i år ble siktelsen mot mannen ytterligere utvidet til å også inkludere voldtekt og likskjending.

Den særdeles grove tiltalen som statsadvokaten denne uken har tatt ut, kommer nesten ett år etter at kvinnen ble funnet død i boligen i Eidsvåg.

Mannen er også tiltalt for å ha puttet kvinnens katt i en vaskemaskin, der den ble funnet død etter noen dager.

Siktedes forsvarer, Erik Johan Mjelde opplyste til AV i mai i år at hans klient erkjenner straffeskyld for drapet.

NHH-student

Den drepte var Sofie Vo Nguyen var student ved Norges Handelshøyskole (NHH). – Vi synes dette er veldig trist og tragisk. Det berører mange av våre medstudenter, samtidig som vi føler sterkt med de pårørende og den vanskelig situasjonen de nå står i, sa direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved NHH Geir Mikalsen til AV kort tid etter drapet.

Både den tiltalte og den avdøde flyttet til Bergen fra Østlandet, men fra forskjellige steder og bodde sammen i leiligheten.

Den tiltalte 20-åringen er tidligere ustraffet og ble innlagt på psykiatrisk sykehus etter drapet for en prejudisiell observasjon. Rettspsykiatere har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig. Han var verken psykotisk eller hadde sterkt nedsatt bevissthet på gjerningstidspunktet.

Statsadvokaten opplyser at de har en klar formening om hva som er motivet for drapet, men at de ikke vil kommentere dette før rettsaken starter.

Bistandsadvokat Einar Raaen har tidligere uttalt til AV: – Jeg har kontakt med familien. De er naturlig nok i sjokk og kjenner på en tung sorg.

Naboer fant kvinnen

To menn i 20-årene som også bodde på samme sted, men i en annen leilighet, fikk den aktuelle september kvelden en telefon fra moren til den drepte kvinnen.

Hun var urolig fordi hun ikke hadde fått kontakt med datteren på en stund. De to naboene har fortalt at de sammen med huseier tok seg inn i leiligheten, og fant mannen bevistløs på et soverom og på et annet soverom fant de kvinnen død. Politiet ble gjort kjent med at det var gjort funn av en død kvinne, og reagerte umiddelbart.

Første patrulje er registrert på adressen klokken 23.39. Ambulanse kom like etterpå.

– Dynen var pakket pent rundt henne. Jeg sa til de andre at vi måtte fokusere på han som levde. Kvinnen var helt tydelig død, fortalte en nabo til Avisa-Vest utpå formiddagen den aktuelle søndagen.

Rettssaken kommer opp for Hordaland tingrett 22. november, og det er avsatt ti dager til behandlingen av saken.