– 16 personer i vannet etter kantring i Fredrikstad, jobbes med å få oversikt…

24 elever var på kanotur ved Lyngholmen utenfor Fredrikstad da flere av kanoene kantret.

Av: Maris Alvheim   2020-09-16 09:30:43 
  Sist oppdatert 2020-09-16 09:40:57 

Nødetatene er på vei etter en melding om en båt eller kano som har veltet ved Lyngholmen i Fredrikstad.

Det skriver politiet i Øst politidistrikt på Twitter. Det er snakk om elever fra en videregående skole som er på tur.

Operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt opplyser til AV ved 11:14-tiden at det er en videregående skole som er på tur. Reisefølget består av omkring 20 personer.

– Seakingen er i området. De jobber med å få oversikt over hvor mange som er i vannet. Minst én person er hentet opp av redningshelikopteret, opplyser Walle.

Det er totalt 24 personer som har vært på kanotur, og flere av kanoene skal ha kantret. Det skal være snakk om en skoleklasse, opplyser Hovedredningssentralen.

– Det er antydet at det kan være opp mot 16 personer i vannet. Redningshelikopteret er på stedet og foretar en vurdering nå, sier redningsleder Erik Willersen i HRS til AV.

– Per nå er det ingen i vannet, sier Willersen klokken 11:20.

– Elever har blitt hentet opp av båter i området og noen har kommet seg på land. Vi vet at det var 24 elever på tur, og at det var flere av kanoene som kantret. Hvor mange som falt i vannet er vi foreløpig litt usikre på – men vi driver for øyeblikket og teller opp antall elever, sier Willersen.

Det er kraftige vindkast i området og gult farevarsel for vind. Redningsskøyten Horn Stayer er på vei fra Skjebergkilen og Redningsselskapet vil trolig bidra med flere resurser.

Ifølge Yr.no er det rundt 15 grader i vannet i området.

- - - - ANNONSE - - - -