13 år gammel gutt er siktet for voldtekt av den seks år gamle jenten i Trondheim

Den siktede har vært i avhør hos politiet søndag formiddag. Dette skriver politiet i en pressemelding.

Av: Sandor Dahl   2020-10-25 16:31:56 
  Sist oppdatert 2020-10-25 16:34:44 

Politiet fikk fredag 23. oktober kl.14:40 melding om at en jente på snart seks år ble stoppet av en mann og utsatt for en seksuell handling da hun var på vei hjem skolen. Politiet har i dag innbragt en 13 år gammel gutt. Han er siktet etter straffelovens paragraf 299, voldtekt av barn under 14 år.

Den siktede har ingen tidligere relasjon til jenta, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding søndags kveld.

Innbragt til avhør

Politiet har etterforsket bredt hele helgen. Gjennom etterforskningen av elektroniske spor, videoovervåkning og vitneforklaringer, ble det avdekket at denne gutten hadde vært i området i tidspunktet handlingen skjedde. Den siktede har vært i avhør hos politiet søndag formiddag.

– På bakgrunn av dette ble han tatt inn av politiet og avhørt. I avhør har han knyttet seg til åstedet på det aktuelle tidspunktet, men han ønsker ikke i dag å forklare seg mer om det som skjedde, sier Bente Bøklepp, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

Barnevernet vil følge opp

– Politiet fortsetter etterforskningen og det gjenstår endelig analyse av tekniske funn, elektroniske spor og avhør, også av den siktede, og vi mener vi har funnet riktig gjerningsperson, sier Bøklepp.

Siden den siktede er under den straffbare lavalderen på 15 år, vil han bli fulgt opp videre av barnevernet.

– Det har kommet veldig mange tips i saken og folk har gitt oss viktig overvåkingsmateriale. Vi vil takke alle som har hjulpet oss med informasjon, sier, politiadvokaten.

- - - - ANNONSE - - - -