100 nye tips i Lørenskog- forsvinningen: – Politiet skal følge opp tipsene

LØRENSKOG-FORSVINNINGEN (NTB) – Den siste måneden har det kommet nesten 100 tips om forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen. Det er ikke kjent hva de går ut på.
Av: NTB   2020-07-29 10:07:50 
  Sist oppdatert 2020-07-29 10:11:21 

Det er Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, som har mottatt tipsene, og de er sendt videre til politiet, melder NRK.

– Tipsene følges opp på vanlig måte i den grad de anses relevant for etterforskningen av saken, sier politiinspektør Gjermund Hanssen.

Tipsene har kommet etter at familien 15. juni utlovet en dusør på 10 millioner kroner for opplysninger som fører til at kvinnen blir funnet.

Ektemannen, forretningsmannen Tom Hagen, ble 28. april i år pågrepet og siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig i oktober i 2018. Han ble senere løslatt – og nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Hagens forsvarer bekrefter at han har oversendt flere tips til politiet, men ønsker ikke å kommentere innholdet.

Savnet siden 2018

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen i Sloraveien den 31. oktober 2018. Politiet mener at det siste livsbeviset fra henne var en telefonsamtale på morgenen klokken 09:14. Siden dette har ingen sett eller hørt noe fra henne.

Politiets første teori var at Anne-Elisabeth Hagen var bortført. Hovedteorien ble senere endret til drap. Politiet mener at saken bærer preg av en tydelig planlagt villeding.

28. april ble Milliardæren Tom Hagen pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Pågripelsen kom etter at ektemannen hadde blitt etterforsket i hemmelighet over lang tid.

Hagen anket varetektsfengslingen og lagmannsretten slo fast at politiets bevisgrunnlag mot ham ikke var godt nok.

Politiet klaget til høyesterett, men klagen ble avvist og Hagen slapp ut av varetekt den 8. mai. Siden dette har ikke Hagen vært inne til nye avhør hos politiet, men siktelsen mot ham står fortsatt.

– Politiet står fast ved at huset i Sloraveien er et åstedet i saken, og er fortsatt sperret av.

En mann i 30-årene, som har forbindelser til Hagen, er også siktet i saken. Han nekter straffskyld i saken.